Ä°ngiltere'den Livni açıklaması

Güncelleme Tarihi:

İngiltereden Livni açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2009 12:58

İngiliz Dışişleri Bakanlığı, İsrail muhalefetinin lideri, Kadima Partisi Genel Başkanı Tzipi Livni hakkında bir İngiliz mahkemesince çıkarılan tutuklama kararının ardından, "hükümetin ülkede bu tür mahkeme kararlarına olanak veren sistemin değiştirilmesinin yollarını aradığını" duyurdu.

Haberin Devamı

Ä°ngiltere DışiÅŸleri Bakanı David Miliband, konuya iliÅŸkin olarak bakanlığın resmi internet sitesinde yer alan açıklamasında ÅŸunları kaydetti:     Â

"İsrail, İngiltere'nin stratejik ortağı ve yakın dostudur. Bu bağları korumaya ve geliştirmeye kararlıyız. İsrailli liderler -diğer ülkelerin liderleri gibi- İngiltere'yi ziyaret ederek, İngiliz hükümetiyle görüşebilmelidir.

Önceden bilgi vermeden veya uyarmadan tutuklama kararı alınması, İngiltere ve Galler'deki sistemin olağandışı bir özelliğidir. Hükümet, bu türden durumların tekrar ortaya çıkmasını önlemek için ülkenin sisteminin değiştirilebilmesinin yollarını acilen aramaktadır."

İngiliz Guardian gazetesi, dünkü sayısında, bir İngiliz mahkemesinin Gazze saldırıları sırasında İsrail'in Dışişleri Bakanı olan Livni hakkında savaş suçlarından tutuklanması için karar çıkardığını, ancak eski bakanın İngiltere'ye yapmayı planladığı ziyaretini iptal etmesi üzerine bu kararını geri çektiğini yazmıştı.

Haberin Devamı

İsrail Dışişleri Bakanlığı da İngiltere'nin Tel Aviv Büyükelçisi Tom Phillips'i bakanlığa çağırarak, durumu protesto etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!