İngiltere'de yeni saldırı endişesi

Güncelleme Tarihi:

İngilterede yeni saldırı endişesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2017 14:15

Manchester saldırısı sonrası İngiltere'de terör tehdidi en yüksek seviyeye çıkarıldı. Bombalı eylemle bağlantılı büyük bir grubun olduğundan yola çıkan İngiliz yetkililer, yeni saldırı ihtimalleri üzerinde duruyor.

Haberin Devamı

İngilterede yeni saldırı endişesi

İngiltere'de Manchester'daki konser salonuna düzenlenen saldırısı sonrası güvenlik güçleri, yeni terör eylemleri düzenlemeleri muhtemel intihar eylemcilerini aramaya devam ediyor.

İngiltere'de "ciddi" seviyesinde olan terör tehdidi, "kritik" seviyeye çıkarılırken, önemli noktalarda askerler konuşlandırılacağı açıklandı.
İngiltere Başbakanı Theresa May Salı akşamı Londra'da yaptığı açıklamada, Manchester saldırısıyla bağlantılı olduğu düşünülen “daha büyük bir grup olduğundan yola çıkıldığını” ifade etti. Şimdiye kadar sadece saldırıyla bağlantılı olduğu şüphesiyle 23 yaşında bir kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

May, Manchester saldırısından sonra artık ülke genelindeki stratejik yerlerde ve etkinliklerde askerlerin konuşlandırılacağını belirtti. Aynı güvenlik konsepti Fransa'da da uygulanıyor. Fransız polisine askerler destek veriyor.

ALMANYA DA GÜVENLİĞİ ARTIRDI

Manchester saldırısı sonrası Almanya da Protestan Kilisesi Günü gibi düzenlenecek büyük organizasyonlara yönelik güvenlik önlemlerini arttırdı. İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere ülkedeki büyük etkinlikler kapsamında organizatörlerin güvenlik planlarının yeniden incelendiğini açıkladı.

Bakan Bild gazetesine yaptığı açıklamada, güvenliğin sadece organizasyonlardan önce değil, bundan böyle organizasyon bitiminde de yoğun şekilde uygulanacağını, insanların etkinlik alanlarını terk ederken de yoğun önlemler alınacağını belirtti.

Pazartesi akşamı 21 bin kişilik kapasitesiyle Avrupa'nın en büyük konser salonu olan Manchester Arena'da ABD'li şarkıcı Ariana Grande'nin konseri sırasında düzenlenen bombalı saldırıda 22 kişi hayatını kaybetmiş, 59 kişi kişi de yaralanmıştı.İngiliz polisi intihar bombacısının 22 yaşındaki Salman Abedi olduğunu açıklamıştı. Olayın şüphelisi Abedi'nin üzerindeki patlayıcıları, konseri izlemek için salonu dolduran kalabalık dağılmaya başladığı sırada patlattığı düşünülüyor.

Haberin Devamı

İngilterede yeni saldırı endişesi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!