İngiltere'de ön yargılara karşı ‘İslam Barıştır’ kampanyası

Güncelleme Tarihi:

İngilterede ön yargılara karşı ‘İslam Barıştır’ kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2007 17:30

İNGİLTERE'de İslamiyet'e ilişkin önyargılarla mücadele etmek için ‘İslam barıştır' adlı kampanya başlatıldı.

Ülkede milletvekilleri, İslam Dayanışma Fonu, Britanya Müslüman Konseyi, Müslüman ve diğer dinlere mensup halk tarafından desteklenen kampanya, otobüslere ve metro vagonlarına yerleştirilen ‘İslam barıştır' mesajları ile dikkat çekiyor. Kampanyayı yürüten grup gönüllülük temelinde çalışan 30 kişiden oluşuyor. Kampanyanın Koordinatörlerinden Muhammed Şakir çalışmalarını şöyle devam etti:
“İlk olarak ülkede Temmuz 2005'de meydana gelen metro treni patlamalarının ardından İngiliz ulusal gazetelerine ‘İslam barıştır' mesajlarını içeren ilk sayfa ilanları verdik. Amacımız; dünyada İslamiyet'e karşı önyargıları değiştirmek ve ‘İslam’ olarak adlandırılan şiddete izin vermemek. Terör ile İslam birbirinden ayırt edilmeli. Londra'da hizmet veren her 4 metro vagonundan ve her 8 otobüsten birine toplum tarafından tanınmış Müslüman simaların fotoğrafı ile ‘Ben Britanyalı bir Müslüman olmaktan gurur duyuyorum’ mesajını yerleştirdik. Ayrıca internet sitemizin linki de yer alıyor. Sitemizde insanlara İslam kültürü ve sanatı hakkında bilgiler veriyoruz. Ayrıca 2 yıl boyunca ‘barış otobüsleriyle' şehir şehir dolaşacağız ve İslam'ın ne demek olduğunu öğreteceğiz. İlk olarak okulları ve sosyal hizmetler ofislerini ziyaret edeceğiz. İnsanlar, otobüsün içindeki sergiyi gezebilecek ve İslamiyet hakkında farklı bilgiler öğrenebilecekler.”

Şakir, barış kampanyasına şu ana kadar yaklaşık olarak 100 bin Sterlin (Yaklaşık 300 bin YTL) harcandığını belirterek, “Müslümanlar da bu ülkenin bir parçası, topluma hizmet ederek vergi ödüyorlar bu göz önünde bulundurulmalı” dedi. Liberal Demokrat Parti milletvekili Simon Hughes’un kampanyayı destekleyen milletvekillerinden olduğu bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!