İngiltere'de 'Kapsayıcı Cami Girişimi' adlı grup kilisede namaz kıldı

Güncelleme Tarihi:

İngilterede Kapsayıcı Cami Girişimi adlı grup kilisede namaz kıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2015 14:12

Londra’daki St. John kilisesinin papazı, Müslümanların kilisede namaz kılmasına izin verdi. Kendisi de namaz öncesi İncil’den bir pasaj okuyan papaz Canon Giles Goddard, “Sevdiğimiz Tanrı, Allah” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Liberal görüşleriyle bilinen Papaz Goddard’ın bu uygulamasına bazı muhafazakâr din adamlarından tepki geldi. 'Kilisede namaz'ın kilise hukukuna aykırı olduğunu düşünen din adamları, bu durumun inançları dolayısıyla zulüm gören Hıristiyanlar için de "kırıcı" olduğunu savundu.



Telegraph'ın haberine göre; erkek ve kadınların birlikte ibadet edebileceği alanlar yaratmaya çalışan Inclusive Mosque Initiative (Kapsayıcı Cami Girişimi) adlı bir topluluk, rahip Goddard'a gidip Uluslararası Dünya Kadınlar Günü'nde kilisede ibadet etmek istediklerini söyledi. Bunun tartışma yaratacağını düşünmeyen Goddard, kararını şöyle savundu: "Tabii ki gelin dedim. Biz insanlara dua edecekleri bir yer sunuyoruz. Bu da çok akla yatkındı."

İngiliz Kilisesi'nin resmi ayini olmadığı için söz konusu eylemin kilise hukukuna aykırı olduğu iddialarını reddeden Goddard, "Sanırım bir toplum merkezine gidebilirlerdi. Fakat kilisede olmayı sevdiler. Gerçekten çok mutluydular ve sıcak karşılamadan hoşnut kaldılar. Gerçekten çok dokunaklıydı. Aynı tanrı, bir geleneği paylaşıyoruz" dedi.

İngilterede Kapsayıcı Cami Girişimi adlı grup kilisede namaz kıldı

BAKMADAN GEÇME!