İngiltere'de hükümet kurma çalışmaları sürüyor

Güncelleme Tarihi:

İngilterede hükümet kurma çalışmaları sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2010 15:28

İngiltere'nin başkenti Londra'da Başbakanlık, bakanlıklar ve milletvekilleri bürolarının bulunduğu Westminster, hükümetin oluşturulması yönünde yapılan görüşmeler nedeniyle yoğun bir trafiğe sahne oluyor.

Haberin Devamı

Ülkede geçen hafta yapılan genel seçim sonucunda hiçbir siyasi parti hükümeti oluşturacak çoğunluğa ulaşamayınca, parti liderleri ve yetkilileri hükümeti kurmak için üç gündür görüşüyor.

Seçimde en çok oyu alan Muhafazakar Parti lideri David Cameron ile seçimden üçüncü sırada çıkan Liberal Demokrat Parti lideri Nick Clegg'in bu sabah yarım saatlik bir telefon görüşmesi yaptığı basına yansıdı.

Daha sonra Muhafazakarların ve Liberal Demokratların önde gelen yetkilileri bir araya gelerek hükümeti kurma pazarlıklarını sürdürdü ve bu görüşmenin ardından parti yetkilileri genel başkanlarını toplantı hakkında bilgilendirdi.

Bu arada Nick Clegg, İşçi Partisi lideri ve Başbakan Gordon Brown ile de bugün görüştü.

Siyasi parti liderleri yapılan görüşmelerde ele alınan konuların içeriğine ilişkin açıklama yapmazken, özellikle Muhafazakarlarla Liberal Demokratlar arasındaki görüşmelerin "olumlu ve yapıcı" geçtiği belirtiliyor. Seçim sisteminin değiştirilmesi, ekonomi gibi konularda ise partiler arasında sıkı pazarlıklar yapıldığı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Öte yandan, İngiltere Maliye Bakanı Alistair Darling, ülkedeki siyasi belirsizliğin ekonomiyi olumsuz etkilememesi için bir an önce hükümetin kurulması çağrısında bulundu.

Londra Menkul Kıymetler Borsası siyasi belirsizlik nedeniyle geçen haftayı bu yılın en keskin düşüşüyle, yüzde 2,62 oranında değer kaybederek, 5.123,02 puandan kapamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!