İngiltere’de eğitim krizi

Güncelleme Tarihi:

İngiltere’de eğitim krizi
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2016 13:58

İngiltere’de Muhafazakar Parti hükümetinin ülkedeki tüm okulları akademiye çevirme planı tepki toplamaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Son olarak ülkenin en büyük üç partisinden yerel yönetim liderleri hükümete direnmek için bir araya geldi.

Yerel Yönetim Birliği’nin (LGA) Muhafazakar Parti, İşçi Partisi ve Liberal Demokrat Parti’den üyeleri Observer gazetesinde yayınladıkları açık bir mektupta hükümetten eğitim sistemi ile ilgili planlarını yeniden gözden geçirmesini istedi. 

LGA yetkilileri hükümetin ülkedeki tüm okulları belediyelerin kontrolünden çıkartma yönündeki planlarının “büyük endişe doğurduğunu” söyledi. 

Ancak Cumartesi günü konuyla ilgili bir açıklama yapan Eğitim Bakanı Nicky Morgan “Bu konuyla ilgili geri adım atılmasının söz konusu olmadığını” söyledi. Birmingham’daki National Association of Schoolmasters Union of Women Teachers (NASUWT) öğretmen sendikasının konferansında konuşan Morgan, hükümetin reform planlarında geri adım atmayacağını söyledi ve yeni uygulamanın “okulların kontrolünü öğretmenlere ve okul müdürlerine vereceğini” söyledi. 

Morgan’ın sözleri Ulusal Öğretmen Sendikası’nı ikna etmeye yetmedi ve sendika gelecek eğitim döneminde hükümetin planlarını protesto etmek için bir günlüğüne greve gitme kararı aldı. 

Observer gazetesinde yayınlanan LGA mektubunda “Akademilerin belediyeler tarafından kontrol edilen okullardan daha başarılı olduğuna dair elimizde hiç bir kanıt yok. Bir okul zor durumdaysa ve yeterli başarı gösteremiyorsa elbette bu konuyla ilgili bir şeyler yapılması gerekiyor. Ancak tüm okulları, performanslarına bakılmaksızın akademiye çevirmek çözüm yaratmayacak” denildi.

Mektupta yerel yönetim liderleri “Tüm okullar akademiye dönüşme seçeneğine sahip olmaktan ve bu dönüşümün öğrencileri için en iyi tercih olduğuna karar vermeleri halinde belediyelerden gördükleri destekten oldukça memnun. Fakat  tüm okulları bu değişime zorlamak ebeveynlerin ve öğretmenlerin isteklerine karşı gelmek anlamına geliyor. Ayrıca bu durum yerel yönetimlerin ciddi bütçe kesintileri ile karşı karşıya oldukları bir dönemde yeni finansal yükümlülükler altına girmesine neden olacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!