İngiltere'de çocuk ticareti

Güncelleme Tarihi:

İngilterede çocuk ticareti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2000 00:00

İngiltere'de Pazar günleri yayımlanan The Observer gazetesi, ''gelişmekte olan ülke vatandaşı, 6-7 yaşlarındaki çok sayıda çocuğun anne-babalarından satın alınarak ya da kaçırılarak getirildikleri İngiltere'de seks kölesi olarak kullanıldıklarını'' öne sürdü.

İngiltere'de giderek büyüyen seks endüstrisinin yeni kurbanlarının fakir ülkelerin fakir insanlarının çocukları olduğunu iddia eden gazete, bu çocukların İngiltere'ye feribotlar ya da uçaklarla getirildiklerini bildirdi.

''Şaşkın, umutsuz, henüz geldiği ülkenin dilini bile bilmeyen bu çocukların genelevlerde hapis hayatına mahkum edildiklerini ve zorla yaşlı ve zengin kişilere pazarlandıklarını'' belirten gazete, bu yaştaki bir çocukla beraber olabilmek için müşterilerin 500 sterline (500 milyon TL) kadar fiyatlar ödediklerini iddia etti.

Henüz ergenlik çağına bile girmemiş bu çocukların polis tarafından bulunmalarının da güç olduğunu belirten gazete, bu çocukların saklandıkları evlerin devamlı koruma altında tutulduğunu bildirdi.

Observer, bazıları tutuldukları evlerden ve sahiplerinden kaçmayı başaran bu çocukların bir kısmıyla röportajlar yapmayı başardığını da iddia ederken, çoğu evsiz olan bu çocukların çareyi uyuşturucu ve alkolde bulduklarını belirtti.

''Seks kölesi'' olarak kullanılan çocukların, polis veya gazeteci bile olsa kendilerinden büyüklere güvenmeyi reddettiklerini ve ağır ruhsal sorunların etkisi altında bulunduklarını anlatan gazete, polis teşkilatı Scotland Yard'ın da söz konusu sorunu bugüne kadar karşılaşılan en büyük sorunlardan biri addettiğini kaydetti.

Polisin de aynı yönde istihbaratlara ulaştığını belirten Observer, çocukların İngilizce bilmedikleri için sokaklarda, genelevlerde olduklarından daha büyük tehlikelerle karşı karşıya olduklarına dair uyarıda bulundu.

Observer, çok sayıda küçük kızın, yanlış anlamalar sonucu son derece zor durumlarda kaldıklarını belirtirken, fahişelik yapan 15 yaşındaki bir kızın, ''Millerce öteden şiddete başvurabilecek ya da sapık eğilimler taşıyan bir erkeği tanıyabilirim. Ancak bu küçük kızlar hiçbir şey anlayamadıkları gibi, bir şeyler anlayabilmek için sohbet edecek kadar İngilizceleri de yok'' sözlerine dikkati çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!