İngiltere'de cinsellik yaşı yükseldi

Güncelleme Tarihi:

İngilterede cinsellik yaşı yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2006 13:57

İngiliz halkı, seks konusunda giderek daha "liberal" bir yaklaşımı benimsemekle birlikte 16 yaş öncesi seks yapanların oranı, 2002 yılına göre önemli bir düşüş gösterdi.

Haberin Devamı

İngilizlerin üçte ikisi fuhuşun yasallaşmasını isterken, aynı cinsten biri ile seks yapanların oranı 4 puan arttı. Her üç kadından biri de, rızaya bağlı olmayan seks ilişkisinde bulundu.

Pazar günleri İngiltere’de yayınlanan The Observer gazetesinin Mori şirketine yaptırdığı anket, İngilizlerin sekse karşı giderek daha liberal bir yaklaşım benimsediklerini gösterirken bazı şaşırtıcı olguları da gözlerin önüne serdi.

SEKSE BAŞLAMA YAŞI

1790 yetişkinin katıldığı ankete göre, 16 yaş öncesi seks yapanların oranı, 2002 yılına göre önemli bir düşüş gösterdi. 2002 yılında yüzde 32 olan söz konusu oran, yüzde 20’e kadar geriledi.

Gençler arasında ilk cinsel ilişkiye girme yaşı, 2002 yılında genelde 17.13 iken artık kızlarda 17.4, erkeklerde ise 18.06 olarak belirlendi.

Haberin Devamı

Bekareti 16 yaşından önce kaybedenlerin oranı düşerken, İngilizlerin başka seks konularına ilişkin yaklaşımlarının ise önemli ölçüde yumuşadığı belirlendi.

FUHUŞ YASALLAŞIN

İngilizlerin üçte ikisine yakın bir kısmı, fuhuşun yasallaşması gerektiğine inaniyor. Böylece, 2002 yılına göre bu oranda 4 puanlık bir artış oldu.

Aynı cinsten biri ile seks yapmış olanların oranı da 4 puan artarak yüzde 15’e çıkarken, her 10 İngilizden 3’ü, farklı renkten biri ile seks yaptığını bildirdi.

EN ALARM VERİCİ SONUÇ

Anketin "en alarm verici" sonucunu ise, her üç İngiliz kadından birinin, rızası olmadan seks yaptığını kabul etmesi oluşturdu. Kadınların yüzde 14’ü, partnerini memnun etmek için, yüzde 9’u içkinin etkisi altında iken, yüzde 8’i de fiziksel baskı nedeniyle istemeden seks yaptığını bildirdi.

TEK EŞLİLİK DOĞAL MI?

The Observer’in yayınladığı anketin diğer kilit bulgusu, tek eşliliğin doğal olduğunu düşünenlerin oranındaki düşüş oldu. 2002 yılında yüzde 74 olan söz konusu oran, yüzde 67’ye indi.

İngilizlerin beşte biri, seks yaşamından memnun olmadığını belirtirken yüzde 84’ü, tüm okullarda öğrencilere verilen seks eğitiminin seksüel davranışları ve ilişkileri kapsayacak biçimde genişletilmesini istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!