İngiltere'de aşk trafiği karıştı

Güncelleme Tarihi:

İngilterede aşk trafiği karıştı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 1997 00:00

Haberin Devamı

Sekreteri için karısını bırakan Dışişleri Bakanı Robin Cook, ilişkisini açıkladığı için basının elinden kurtuldu. Ancak Başbakan Blair'in danışmanı Jonathan Powell zor durumda. Çünkü Independent muhabiri Sarah Helm, evli ve iki çocuklu Powell'dan çocuk bekliyor.

İngiltere Kraliyet ailesinde ve Muhafazakar Parti'de yaşanan aşk skandallarından ders alan Başbakan Tony Blair'in İşçi Partili çapkın Dışişleri Bakanı, basına yakalanıp dillere düşmekten kurtulmanın yolunu, ‘itiraf' mekanizmasını çalıştırmakta buldu. Dışişleri Bakanı Robin Cook kameraların karşısına çıktı ve 28 yıllık karısı Margareth'i sekreteriyle aldattığını itiraf etti ve ayrıca eşinden ayrılacağını açıkladı. Ancak Başbakan Blair'ın başdanışmanı Jonathan Powell, Dışişleri Bakanı gibi elini çabuk tutamadı. İngiliz basını, başdanışmanın Independent gazetesinin Avrupa muhabiri Sarah Helm'i hamile bıraktığını ortaya çıkardı.

Cook yaptığı açıklama ile İngiliz basınını oldukça şaşırttı. Prenses Diana'nın kocasını nasıl aldattığını BBC'ye anlatmasından sonra kamuoyunda puan topladığını göz önünde tutan 51 yaşındaki Robin Cook, önce evliliğinin yürümemesindeki bütün suçun kendisine ait olduğunu ilan etti. Cook, 41 yaşındaki sekreteri Gaynor Reagan ile yaşadığı yasak aşkı itiraf ederken, ‘‘Eşimi terkettiğim haberini doğruluyorum. Bunun tüm sorumluluğunun tamamen bende olduğunu bildirmek isterim. Bunun halkı rahatsız edeceğinden üzüntü duyuyorum" dedi.

Bu sözlerin ardından İngiliz basınına soracak soru kalmadı.

İngiliz Bakan'ın 5 yıldır sekreterliğini yapan Gaynor Reagan'la son bir yıldır birlikte olduğu öğrenildi. Muhafazakar Parti'nin ve Kraliyet ailesinin yasak ilişkilerini ‘Skandal' başlıklarıyla yayınlayan İngiliz basını bu defa samimi itiraf karşısında yumuşak bir tutum takınmak zorunda kaldı.

The Mail On Sunday gazetesi, ‘‘kutsal aile değerlerine'' sarıldı. Gazete, ‘‘Nerede aile değerleri?'' manşetini atarak Blair hükümetinin ahlak krizi yaşadığına dikkat çekti.

Ancak gazete, skandal haber olarak, Başbakan Tony Blair'ın başdanışmanı Jonathan Powell'ın yasak aşkını yayınladı. Evli ve iki çocuk babası Powell'ın Independet gazetesi Avrupa muhabiri Sarah Helm ile yaşadığını yazan gazete, Helm'in 8 aylık hamile olduğunu da duyurdu. Jonathan Powell'ın yasak aşkının, hükümeti, Cook'un itirafından daha fazla sarsması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!