İngiltere vize başvuruları kolaylık ve hız kazandı

Güncelleme Tarihi:

İngiltere vize başvuruları kolaylık ve hız kazandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2018 07:57

Brexit’in kıyısında olan İngiltere’de vize işlemlerinde kritik bir yeniliğe gidildi. Yerleşim ve vatandaşlık başvuruları için vize randevuları İngiltere İçişleri Bakanlığı’nın kurumsal ortağı olan Sopra Steria vermeye başladı.

Haberin Devamı

Brexit kararından sonra İngiltere’de Ankara Anlaşmasının akıbetinin ne olacağı merak edilirken vizeler konusunda olumlu değerlendirilebilecek bir başka gelişme gündeme oturdu. 

Sopra Steria’nın 9 Kasım 2018 itibariyle halihazırda Manchester'da çalışma ve öğrenci vizeleri alanında verdiği hizmetin yanı sıra İngiltere çapında yerleşim ve vatandaşlık için randevu vermeye başlaması, göçmenlik başvuru sürecinin modernleştirilmesinin bir parçası olarak devreye alındı.

Daha hızlı İngiltere vize başvurusu

Ücretsiz randevu sunan 6 ana servis merkezin yanı sıra ücretli randevu veren 50 geliştirilmiş hizmet merkezi ve üst seviye hizmet gereksinimlerini karşılamak adına 1 Premium Lounge devreye alındı.

Konuyla ilgili olarak İngiltere’de faaliyet gösteren LexLegal Global şirketinin kurucularından Göçmen Hukuku Uzmanı Mehmet Polat yaşanan gelişmenin vize başvurularının özellikle hızlanması ve kolaylaşması açısından olumlu bir gelişme olduğunu belirtiyor.

İngiltere Göçmenlik Hizmetleri Komisyon Dairesi (OISC - Office of the Immigration Services Commission) Level 1 sertifikalı LexLegal şirketinin profesyonel olarak hizmet verdiği konuların başında Ankara Anlaşması vizesi ve süresiz oturum ve vatandaşlık başvuruları yer alıyor. Brexit sonrası Ankara Anlaşması’nın akıbeti hakkındaki belirsizlik sürüyor ve şirket kalan kısa sürede bu avantajlı anlaşma vizesinden yararlanmak isteyenler için ayrıcalıklı hizmet vermeyi sürdürüyor.

İngiltere vize başvuruları kolaylık ve hız kazandı
Ankara Anlaşması vizesine etkisi

Türkiye’den Ankara Anlaşması Başvurularında uzmanlaşan Göçmen Hukuku Uzmanı Mehmet Polat’ın verdiği bilgilere göre yeni sistemin öne çıkan önemli faydalarından birisi de başvuru sahiplerinin pasaportları da dâhil olmak üzere orijinal belgeleri göndermek zorunda kalmamaları.

Başvuranlar Sopra Steria’nın web sitesi üzerinden gerekli belgelerin dijital kopyalarını kendileri yükleyebiliyor. Sürecin dijital dönüşümle desteklenmesi sayesinde evrakların posta sisteminde kaybolması veya İçişleri Bakanlığı tarafından kaybedilmesi riski ortadan kalkmış.

Vatandas.Uk’den gelen güncel bilgilere göre yeni sistemin önemli bir diğer yararı ise uygulamanın aynı zamanda Ankara Anlaşması vize bekleme sürecinde pasaportunuzda geçerli vizeniz olması durumunda seyahat engelinizi ortadan kaldırması yönünde.

Dijital hizmetler sayesinde vize başvurularının İngiltere’de bulunan insanlar için daha hızlı ve verimli bir şekilde aktarılmasına olanak sağlayan konulara dair bilgi almak isteyenlere yardımcı olduklarını belirten Uzman Mehmet Polat, İngiltere’de şirket kurmak isteyen Türk vatandaşlarına iş planı hazırlama ve bu konuda gerekli belgelerin düzenlenmesi konusunda profesyonel seviyede destek veriyor.

Yeni dijital vize süreci

Göçmenlik başvuru sürecinin modernleştirilmesinin devamı olarak, İçişleri Bakanlığı 2 Kasım’da Sopra Steria ile olan yeni İngiltere Vizesi ve Vatandaşlık Başvurusu Hizmetini (UKVCAS) tanıtmıştı. Başvuru sahipleri, pasaportları da dâhil olmak üzere belgelerinin dijital kopyalarını yükledikten sonra yeni Ana Merkezler veya Geliştirilmiş Hizmet Noktalarından birinde biyometrik randevuya katılabiliyor.

Destekleyici belgelerini kendileri yükleyemeyen veya yüklemek istemeyen başvuru sahipleri ise orijinal basılı kopyalarını Ana Merkez veya Geliştirilmiş Hizmet Noktası randevularına tarayıcıdan geçirtmek için götürebiliyor ve geçmiştekinin aksine belgelerini yanlarına alarak dönebiliyorlar. Büyük çoğunluğu yerel kütüphanelerde yer alan yeni vize başvuru merkezleri, başvuru sahiplerinin fotoğraf, parmak izi ve imza gibi biyometrik verilerinin yanında destekleyici belgelerini de tek randevuda alınmasını sağlıyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!