İngiltere kuğu yiyen Türk'ü konuşuyor

Güncelleme Tarihi:

İngiltere kuğu yiyen Türkü konuşuyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2014 01:19

İngiltere'de gölde yakaladığı bir kuğuyu yemek için başını kesip çantasına koyarken görüntülenen bir Türk, 110 sterlin (Yaklaşık 385 TL) para cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

İngiliz tabloid gazetesi London Evening Stantard'ın haberine göre, Kent kontluğunun Hildenborough köyündeki bir göl kenarında balık tutan 64 yaşındaki Bob Morris tarafından fotoğrafı çekilen Hasan Fidan, kuğuyu kesip yediğini itiraf etti.

İngiltere’de kanunlar uyarınca tüm kuğuların, korunmaları amacıyla 12'nci yüzyıldan beri Kraliçe’ye ait sayıldığını bilmediğini belirten Fidan, "Kraliçe'yi çok severim. Polis bana yaptığım şeyin yanlış olduğunu söylediğinde, onlara üzgün olduğumu ifade etti" dedi.

Fidan, kuğuyu avladıktan sonra ne yaptığını da, “Önce tüylerini yoldum. Tadını merak ediyordum. Tadı güzel. Geri kalanını buzdolabına koydum. Sonra polis geldi, bir kuş öldürüp öldürmediğimi sordu. Ben de ‘Evet’ dedim. Polis buzdolabında kalan kısmı aldı” sözleriyle anlattı.

Haberin Devamı

Görgü tanığı Morris, mahkemenin Fidan'a verdiği cezayı eleştirdi. Morris, "Yere çöp atana ya da köpeğinin dışkısını temizlemeyene de bu kadar ceza veriyorsunuz" dedi.

Olayın 18 Mart'ta gerçekleştiğini belirten gazetenin haberine göre, 2006'dan beri İngiltere'de yaşayan Fidan, işsiz olduğunu ve maddi imkansızlıktan kuğu avladığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!