İngiltere kraliçesi, doğum gününü sokak partisiyle kutladı

Güncelleme Tarihi:

İngiltere kraliçesi, doğum gününü sokak partisiyle kutladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2016 07:59

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in 90. yaş günü kutlamaları, Londra’da 10 bin kişinin katıldığı sokak partisi ile sona erdi.

Haberin Devamı

Kraliçe 2. Elizabeth’in resmi doğum günü kutlamaları çerçevesinde, pazar günü Buckingham Sarayı’nın bulunduğu The Mall’a kurulan masalarda 10 binden fazla kişi piknik yaptı. Yağışa rağmen büyük ilgi gören kutlamalar gün boyun devam etti.

Kraliçe 2. Elizabeth’in resmi doğum günü olan haziran ayının ilk haftasında Londra ihtişamlı gösterilere sahne oldu. Bu yıl Kraliçe’nin 90. yaşının kutlandığı törenler her zamankinden daha görkemli gerçekleşti.

Trafalgar Meydanı, St. James Park ve Green Park’ta toplanan binlerce kişi de sokak partisini kurulan dev ekranlarda izleme fırsatı buldu.

İngiltere kraliçesi, doğum gününü sokak partisiyle kutladı

Trafalgar Meydanı’nında çok sayıda kişi düzenlenen dans gösterilerini ve müzik dinletilerini izleyerek yağışa rağmen günün tadını çıkarmaya çalıştı.

Haberin Devamı

Kraliçe 2. Elizabeth, eşi Prens Philip, Cambridge Dükü Prens William eşi Kate Middleton ve Kraliyet ailesinin diğer üyeleri, partinin bulunduğu The Mall üzerinde katılanları selamladı. Partiye, Kraliçe Elizabeth’in patronu olduğu 600’den fazla vakıf ile örgütün temsilcileri, gaziler ve askerler de katıldı.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in asıl doğum günü 21 Nisan’da. Ancak İngiltere’de kral ve kraliçelerin doğum günlerini havaların daha elverişli olduğu yaz aylarında kutlamak üzere bir de ’resmi’ doğum günleri bulunuyor. Kraliçe’nin 2. Elizabeth, dün de resmi doğum günü kutlamaları için kraliyet muhafız askerlerinin geleneksel olarak düzenlediği ‘Trooping the Color’ törenine katıldı. Yaklaşık bin 500 kraliyet askerinin katıldığı törenler askeri geçit gösterisi olarak 1748 yılından bu yana kutlanıyor. Kraliçe’nin bu törenleri izlemek için giydiği fosforlu yeşil kostüm sosyal medyada en çok konuşulan konulardan biri oldu. Kraliçe Elizabeth, kalabalığın içinde fark edilmek için şapka ve kostümlerinde dikkat çeken renkler giymeyi tercih ediyor.

BAKMADAN GEÇME!