İngiltere Başbakanı Cameron hakkındaki o iddia sosyal medyayı çalkaladı

Güncelleme Tarihi:

İngiltere Başbakanı Cameron hakkındaki o iddia sosyal medyayı çalkaladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2015 16:38

İngiltere Başbakanı David Cameron hakkında yazılan bir biyografi kitabında çarpıcı iddiaların ortaya atılması, ülkenin en önemli gündem maddelerinden oldu. Üniversite yıllarında, cinsel içerikli partileriyle bilinen Piers Gaveston Cemiyeti'nin bir partisine katılan Cameron'ın cemiyet üyelerinden birinin kucağındaki ölü domuzla uygunsuz poz verdiği öne sürüldü. İngiltere'yi şoke eden bu iddianın 2011 tarihli Black Mirror dizisinin senaryosuyla benzerlik göstermesi dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Muhafazakâr Parti'nin eski Başkan Yardımcısı Lord Ashcroft ve gazeteci Isabel Oakeshott tarafından ortaklaşa kaleme alınan "Call Me Dave" isimli biyografi kitabında yer alan iddialara, Daily Mail gazetesinin bugünkü sayısında manşetten yer verildi.

Kitapta Cameron'ın Oxford Üniversitesi'nde öğrenciyken katıldığı çılgın partiler ve bu partilerde yaptıkları anlatılıyor. Oxford Üniversitesi'nde düzenlediği cinsel içerikli ve sıra dışı partilerle bilinen "Piers Gaveston Cemiyetinin" bir partisine katılan Cameron'ın, cemiyetin üyelerinden birinin kucağında duran ölü domuz ile uygunsuz pozlar verdiği iddia edildi. Kitapta, cemiyet üyelerinden birinin Cameron'ı bu eylemi gerçekleştirirken fotoğrafladığı belirtildi.

 

Haberin Devamı


BLACK MIRROR DİZİSİYLE BENZERLİK DİKKAT ÇEKİYOR

Cameron hakkındaki bu iddia, akıllara 2011 tarihli Black Mirror dizisini getirdi. Söz konusu dizinin bir bölümünde Kraliyet Ailesi'nin çok sevilen üyesi Prenses Susannah kaçırılıyor ve fidye olarak Başbakan'dan canlı yayında bir domuzla ilişkiye girmesi isteniyor.

Bu dikkat çekici benzerlik sosyal medyada çokça dile gitirilirken, dizinin yaratıcısı Charlie Brooker Twitter'dan bazı paylaşımlarda bulundu.

"Kahretsin Black Mirror'ın belgesel olduğu ortaya çıktı" yazan Brooker, dizinin posterini de yayınlayarak, şu ifadeleri takipçileriyle paylaştı:

-- Şimdi Black Miror'ın dosyalarına göz gezdiriyorum.

-- Açıklığa kavuşturmak adına: Hayır, Cameron ve o hikâyeyle çıka gelen bir domuz hakkında herhangi bir şey duymamıştım. Yani bu beni çok şaşırttı.

-- Umarım White Bear (dizinin bir başka bölümü) doğru çıkmaz.


ROCK MÜZİK DİNLERKEN ESRAR İÇTİLER

Cameron'ın da üyesi olduğu "Piers Gaveston Cemiyeti'ne", öğrencilik yıllarında ünlü İngiliz aktör Hugh Grant ve Muhafazakar Partili Londra Belediye Başkanı Boris Johnson'ın da üye olduğu biliniyor.

Kitapta 48 yaşındaki İngiltere Başbakanı hakkında yer alan bir başka iddia da Cameron'ın Oxford Üniversitesi'nden arkadaşı James Dellingpole'un "rock müzik eşliğinde Cameron ile esrar içtikleri" oldu.

Daily Mail gazetesi, "Lord Ashcroft'un bir önceki Muhafazakar-Liberal Demokrat koalisyon hükümetinde kendisine görev verilmemesi üzerine Cameron'dan intikam almak için kitabı yayınladığını" yazdı. İngiltere Başbakanlığı ise kitapta yer alan iddialarla ilgili yorum yapmayı reddetti.

1985-1988 yılları arasında Oxford Üniversitesi'nde felsefe, siyaset ve ekonomi okuyan David Cameron, 2010 yılından bu yana başbakanlık koltuğunda oturuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!