İngiltere ADD’den çifte kutlama

Güncelleme Tarihi:

İngiltere ADD’den çifte kutlama
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2017 11:21

İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği (İADD), 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile kuruluşunun 20’nci yılını birlikte kutladı.

Haberin Devamı

Kuzey Londra’da yoğun Türk nüfusuna sahip Wood Green bölgesinde Grand Palace Banqueting Suite’deki geceye Türkiye’den Atatürkçü Düşünce Dünya Platformu (ADDP) Başkanı ve ADD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hakan Akbulut, Emekli amiral, gazeteci yazar Türker Ertürk ve eşi, onur konuğu olarak katıldı.

Radyo program yapımcısı Melek Yalçın’ın sunuculuğu üstlendiği geceye sayıları 300’ü aşkın katılım oldu. İADD Başkanı Jale Özer, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk halkının emperyalizme karşı kazandığı ulusal kurtuluş zaferinin sadece Türk ulusuna değil, dünyadaki mazlum ülkelere de bağımsızlık ruhunu aşıladığını söyledi.

İngiltere ADD’den çifte kutlama

Haberin Devamı

ZAMAN ATATÜRK OLMA ZAMANI
Adını Atatürk’ün koyduğu Cumhuriyet gazetesine, özellikle 19 Mayıs’ta Sözcü gazetesine hukukla bağdaşmayan bir operasyon yapıldığını ifade eden Özer, “Tüm dünyadaki Atatürkçü düşünce dernekleri, Atatürk devrim ve ilkelerini, Atatürkçü düşünce sistemini, yani Atatürkçü olmanın ne demek olduğunu halkımıza ve de özellikle de gençlerimize anlatarak bu mücadele bilincini yaratmak için vardır. Gün Mustafa Kemal’in askeri değil, Mustafa Kemal Atatürk olma günüdür” dedi.

İngiltere ADD’den çifte kutlama

İZMİR MARŞI VE 10. YIL MARŞI
Konuşmaların ardından Hakan Akbulut ve Türker Ertürk’e, teşekkür plaketi verildi. Konuklar arasında yer alan Londralı sanatçılardan Ece Clarke, Mine Zabcı ve Esengül Şaşı da, en güzel resimlerini İADD başkanı Jale Özer’e hediye etti.
Gecede, Baha Yetkin ve Hoş Seda Klasik Türk Müziği Korosu, Melek Yalçın/ Fasl-I Keyf grubu şarkılar söyledi. Gece sonunda hep beraber İzmir Marşı ile 10’uncu Yıl Marşı seslendirildi.

BAKMADAN GEÇME!