Ä°ngiliz ve Ä°skoçları birbirine düÅŸürdü

Güncelleme Tarihi:

İngiliz ve İskoçları birbirine düşürdü
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 03, 2009 12:12

İşkembe zarı içine bulgur, üzüm, fıstık ve ince doğranmış sakatatlar konularak yapılan Haggis adlı yemek İngilizler ile İskoçları karşı karşıya getirdi.

Haberin Devamı

Kıbrıs Rum kesimi baklavanın milli tatlıları olduğunu iddia ederek Avrupa Birliği patent kurumuna başvurmuştu. Rum kesimi aynı şeyi geçen hafta helim peyniri için de yaptı. Bu günlerde Kıbrıslı Türkler ile Rumlar arasında helim peyniri kimin tartışması yaşanırken, benzer bir tartışmada İngiltere'de gündemi meşgul ediyor.         

Ä°ngiliz Daily Telegraph gazetesinin haberine göre, iÅŸkembe zarı içine bulgur, üzüm, fıstık ve ince doÄŸranmış sakatatlar konularak yapılan Haggis adlı yemek Ä°ngiliz ve Ä°skoçluları karşı karşıya getirdi. Ä°ngilizler Haggis'in kendi yemekleri olduÄŸunu iddia ederken, Ä°skoçlar da Haggis'in yüzyıllardır Ä°skoçya'da yapılan milli bir yemek olduÄŸunu belirtiyor. Tarihçiler ise Haggis yemeÄŸinin Büyük Britanya adasına ait olduÄŸunu ancak bu yemeÄŸi ilk kez hangi milletin yaptığı konusunda kesin bir bilgi veremiyor.Â

Haberin Devamı

BELGESELÄ° YAPILDI

Ä°ngiliz tarihçi Catherine Brown Haggis'in 1616 yılında Ä°ngiliz ev kadınları tarafından keÅŸfedilen bir yemek olduÄŸunu iddia etti. Brown, Ä°skoçları bu yemeÄŸi sahiplenmekle suçladı. Brown bu yemekle ilgili bir belgesel hazırladı. Belgesel bu hafta içinde televizyonda gösterilecek ancak Ä°skoçlar ÅŸimdiden tepki göstermeye baÅŸladı.Â
 
HAGGÄ°S NASIL YAPILIR

İşkembe zarının içine, bulgur, üzüm, fıstık, ince doğranmış sakatatlar ve bol baharat karışımına iç yağ ilave edilerek doldurulması İle yapılır. Şalgam ve patates ile servis edilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!