İngiliz uçağında bomba paniği yaşandı ve İtalya'ya acil iniş yaptı

Güncelleme Tarihi:

İngiliz uçağında bomba paniği yaşandı ve İtalyaya acil iniş yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2006 17:25

İngiltere'nin Gatwick Havaalanı'ndan Mısır'a giden Excel Havayolları'na ait bir yolcu uçağı bomba şüphesiyle İtalya'nın Brindisi Havaalanı'na acil iniş yaptı.

Haberin Devamı

Yolcuların indirilerek uçakta yapılan arama ve kontrol sonucunda ihbarın asılsız olduğu ortaya çıktı. Uçak daha sonra yolcuları alarak rotası olan Mısır'a hareket etti.

Londra'daki Gatwick Havaalanı'ndan Mısır'ın Hurgada kentine gitmek üzere uçakla yola çıkan 269 yolcu, bugünkü yolculukları sırasında korkulu dakikalar yaşadı.

Excel şirketine ait Boeing 767 tipi uçak, bomba ihbarı üzerine Brindisi Havaalanı'na zorunlu iniş yapmak zorunda kaldı. Bomba ihbarının, uçaktaki bir koltuğun cebinde bulunan “Bu uçakta bir bomba var” yazılı nottan kaynaklandığı açıklandı.

Bir yolcu tarafından bulunan yazılı ihbarın yetkililere iletilmesi sonucunda, uçağın Brindisi Havaalanı'na iniş yapması kararlaştırıldı. İtalya Hava Kuvvetleri'ne ait bir F-16 refakatinde Brindisi'ye iniş yapan uçakta, yolcuların tahliyesinin ardından güvenlik birimleri tarafından bomba araması yapıldı. Ancak arama sonucunda ihbarın asılsız olduğu anlaşıldı.

Haberin Devamı

Yolcular, uçakta bomba bulunmadığının anlaşılmasının ardından aynı uçağa binerek Brindisi'den Hurgada'ya hareket ettiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!