İngiliz mafyasının Türkiye'de benzin istasyonları varmış

Güncelleme Tarihi:

İngiliz mafyasının Türkiyede benzin istasyonları varmış
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2000 00:00

Haberin Devamı

HOLLANDA'da hapis yatan İngiltere'nin en zengin suçlusu olarak tanımlanan milyarder mafya babasının, Türkiye'de de benzin istasyonu sahibi olduğu iddia edildi. The Sunday Times Gazetesi'nin haberine göre, mafya babası, eroin sevkiyatını bu benzin istasyonları aracılığıyla gerçekleştiriyor. Hollandalı yetkililerle işbirliği yapan İngiliz yetkililer, 36 yaşındaki Curtis Warren'in İngiltere'deki malvarlığıyla ilgili araştırma yapıyorlar. Polisin verdiği bilgiye göre Warren, 20 milyon sterlin, yani 18.2 milyar dolarlık bir servetin sahibi. İngiltere'de 204 adet gayrimenkulu bulunan Warren'in Hollanda'da 300 bin sterlinlik bir yazlığı bulunuyor.

Paravan şirketler aracılığıyla gayrımenkul sahibi olan Warren'ın Türkiye'de de benzin istasyonları bulunuyor. Kolombiya'nın ünlü Cali kokain karteli ve Türk mafya babalarıyla işbirliği yapan, Faslı haşhaş üreticileri ve Hollanda'da sentetik uyuşturucu üreten laboratuvarlarla çalışan Warren'ın Türkiye'deki petrol istasyonlarını da eroin sevkiyatında kullandığı belirtiliyor.

1997 yılında Hollanda'dan 125 milyon sterlin değerindeki kokain ve diğer uyuşturucuları yurtdışına çıkarmaya çalışırken yakalanan Curtis Warren, 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!