İncirlik’ten ilk Alman heyeti Ürdün’e gitti

Güncelleme Tarihi:

İncirlik’ten ilk Alman heyeti Ürdün’e gitti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2017 22:45

Türkiye'nin Alman milletvekillerine izin vermemesi üzerine İncirlik Üssü’nden ayrılıp, Ürdün’e konuşlanma kararı alan Alman askerlerinin kısa süre içinde taşınmaya başlayacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

Bu kapsamda İncirlik’te konuşlu bir grup Alman askeri, Ürdün’deki üste incelemeler yapmak üzere geçen hafta bu ülkeye gitti. Alman heyetinin İncirlik’ten ayrılacak 280 kadar Alman askerinin kalacağı yer, keşif uçağı Tornado ile tanker uçaklarının konuşlanacağı alanlar için nelere ihtiyaç duyulduğuna dair Ürdün’deki üste teknik çalışmalar yaptığı belirtildi.

RAKKA OPERASYONU

İncirlik’teki ABD uçakları da, terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG’nin ana bileşenini oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile birlikte yapılan Rakka operasyonuna hava taarruzlarıyla destek vermeye devam ediyor. ABD’nin Rakka’da DEAŞ’ın özellikle tank, top ve ağır makineli mevzilerine karşı “tank avcısı” olarak bilinen İncirlik’te konuşlu A-10 uçaklarını devreye soktuğu öğrenildi. Türkiye’nin, YPG ile birlikte operasyona karşı çıkmasına rağmen “DEAŞ’la mücadele koalisyonu” kapsamında ABD’ye izin verdiği belirtildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!