İncirlik’ten NATO hava köprüsü

Güncelleme Tarihi:

İncirlik’ten NATO hava köprüsü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2005 00:59

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin (BMMYK) deprem felaketi yaşayan Pakistan’a göndereceği yardım malzemesi İncirlik Üssü’nden kurulacak NATO hava köprüsüyle Pakistan’a taşınacak.

BMMYK’nin, Hatay’ın İskenderun ilçesindeki bölge deposunda bulunan yaklaşık 117 bin parça çadır, battaniye ve soba, Adana İncirlik Hava Üssü’nden ‘NATO Hava Köprüsü’ ile Pakistan’daki depremzedelere ulaştırılacak. Çadırları, Pakistan’ın daha önce herhangi bir doğal afete karşı BM’ye hibe ettiği ortaya çıktı.

BMMYK Sözcüsü Metin Çorabatır, Yüksek Komiser Antonio Guterres’in Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile yaptığı görüşme sonrası, İskenderun’daki bölge deposunda bulunan eşyanın Pakistan’a sevkini kararlaştırdıklarını belirtti. Depodaki 104 bin battaniye, 9 bin 915 çadır ve 2 bin 400 yemek pişirme ve ısınma amaçlı soba Pakistan’a gönderiliyor. Çorabatır, ‘Karayolundaki tüm nakliye masraflarını Türkiye karşılıyor. Uçak desteği de verilecek. Türk Silahlı Kuvvetleri personeli de yükleme çalışmalarına yardım ediyor. Başbakanlık Kriz Merkezi organizasyonunda, İskenderun Kaymakamlığı koordinatörlüğündeki bu çalışma sonrası 40 kamyon dolusu toplam 860 ton eşya Pakistan’a ulaşacak’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!