İnci Meydanı isyancılara kaldı

Güncelleme Tarihi:

İnci Meydanı isyancılara kaldı
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 20, 2011 00:00

Bahreyn’de güvenlik güçlerinin günlerdir süren sert müdahalelerinden yılmayan hükümet karşıtları, sonunda başkent Manama'daki İnci Meydanı'na geri dönmeyi başardı.

Haberin Devamı

MEYDAN Ä°SYANCILARA KALDI / FOTO GALERÄ°

ORDU, GÖSTERİCİLERİN ÜZERİNE BÖYLE ATEŞ AÇTI / WEB TV

POLÄ°S, Ä°NCÄ° MEYDANI'NI BÖYLE DAÄžITMIÅžTI / WEB TV       Â

İktidar karşıtı gösterilerin bir haftadır sürdüğü Bahreyn'de protestocular dün bir kez daha güvenlik güçlerinin sert müdahalesiyle karşılaştı.

Ä°nci Meydanı'ndaki protestocu kampına gerçekleÅŸtirilen kanlı polis baskınının ardından bu defa da ordu göstericilere acımadı. Askerlerin meydana girmeye çalışan protestocuların üzerine ateÅŸ açması sonucu en az 50 kiÅŸi yaralandı.   Â

Ancak bugün Bahreyn Veliaht Prensi Salman Bin Hamad El Halife'nin emriyle zırhlı araçlar ve tanklardaki askerler İnci Meydanı'ndan çekildi. Veliaht Prens, askerlerin çekilmesinden sonra düzeni polisin sağlayacağını belirtti.

Askerlerin sokaklardan çekilmesinin ardından binlerce gösterici tekrar İnci Meydanı'nda toplanmaya başladı. Beraberinde çadırlarını da getiren göstericilerden bazılarının meydana döndükten sonra sevinç gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Haberin Devamı

Tank ve zırhlı araçlar, hükümet karşıtı protestoların yapıldığı, 4 kişinin öldüğü 231 kişinin yaralandığı polis müdahalesinin ardından önceki gün meydana konuşlanmıştı.

MUHALEFET ÅžART KOÅžMUÅžTU

Bahreyn'de Kral Hamad Bin İsa El Halife, Veliaht Prens El Halife'den, gösterilerle krallığı sarsan krizin çözümü için "bütün taraflarla" ulusal diyalog başlatmasını istemişti.

Ana muhalefetteki Şii bloku ise Kral'ın diyalog önerisini reddederek, öncelikle askerlerin sokaklardan çekilmesi gerektiğini bildirmişti.

Öte yandan Bahreyn'in en büyük sendikası, yarın için grev çağrısında bulundu.

Havayolu sendikasının bir üyesi, Bahreyn Genel İşçi Sendikası'nın 20  Şubat'ta grev başlatılması çağrısında bulunduğunu, Körfez Havayolu sendikası üyelerinin bu konuda bilgilendirildiğini söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!