IMF Başkanı, memuruyla aşk için özür diledi

Güncelleme Tarihi:

IMF Başkanı, memuruyla aşk için özür diledi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2008 09:40

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn, memuruyla girdiği gönül ilişkisinden dolayı eşi dahil herkesten özür diledi.

Strauss-Kahn, internet aracılığıyla gönderdiği mesajda, IMF personelinden, sevgilisi Piroska Nagy ve eşinden, yol açtığı sıkıntılardan dolayı özür dilediği mesajında, bu durumun kendisinin verdiği yanlış karar sonucu oluştuğunu belirtti. Tüm sorumluluğu üstlendiğini kaydeden Strauss-Kahn, görevini kesinlikle kötüye kullanmadığını ifade etti.

Dominique Strauss-Kahn, hakkındaki soruşturma sürecini desteklediğini ve yönetim kurulunun bu konunun en iyi şekilde çözümlenmesi için göstereceği yolu izleyeceğini bildirdi.

Gönül ilişkisine girdiği memurunun yetenekli bir ekonomist ve mükemmel bir profesyonel olduğunu yazan Strauss-Kahn, memurunu zor durumda bıraktığının farkında ve çok üzgün olduğunu kaydetti. IMF Başkanı, "Ayrıca eşimden ve ailemden de özür diliyorum" ifadesini kullandı.

IMF Başkanı personelinden, mali krizin yaşandığı bu kritik günlerde işlerine odaklanmalarını ve söylentilerin dikkatlerini dağıtmasına izin vermemelerini istedi.
Strauss-Kahn, kurum için doğru olanı yapacağını ve bu sorunun en kısa sürede çözümlenmesini arzu ettiğini bildirdi.

IMF yönetim kurulu, bir hukuk firmasına, Başkan Strauss-Kahn'ın kurumda çalışan sevgilisi için yetkisini kötüye kullanıp kullanmadığını araştırması konusunda yetki vermişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!