İlticalar Küba takımını bitirdi

Güncelleme Tarihi:

İlticalar Küba takımını bitirdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2008 00:00

Deplasmandaki eleme grubu maçlarında ABD’ye iltica eden Kübalı futbolcuların sayısı sekiz ayda sekize çıktı.

ABD Başkenti Washington’da bulunan Küba Milli Futbol Takımı’ndan iki oyuncu iltica etti. Washington’a Dünya Kupası eleme maçı oynamak için gelen Küba Milli Takımı’nın orta saha oyuncusu Pedro Faife ile forvet Reynier Alcantra kaldıkları oteli terk ederek ortadan kayboldular. Mart ayında da, Tampa’daki Olimpiyat Oyunları eleme maçı için hazırlanan Küba takımından "altı" oyuncu iltica etmişti. Böylece, 23 kişilik takım son sekiz ayda sekiz oyuncusunu yitirdi.

Küba devlet televizyonu "emperyal düşman" ABD’yi suçladı ve iltica eden oyuncuların paranın çekiciliğine kapılarak milli takımın birliğine ihanet ettiğini duyurdu.

Kelepçeleyemeyiz

Küba Milli Takımı’nın Teknik Direktörü Reinhold Fanz, "Küba takımı için bu hep bir sorun. Güvenliğimiz var ama, onları odaya kelepçeleyemeyiz" dedi.

Küba’nın her spor dalındaki en iyi oyuncuları ABD’ye iltica ediyor. Küba’nın en iyi beyzbol oyuncuları ve boksörleri de "iyi para için" fırsat yakalayınca ABD’ye kaçıyorlar.

ABD’ye iltica eden Kübalı futbolcular arasında sadece Maykel Galindo ünlendi. Galindo "Chivas USA" takımında top koşturuyor. Küba takımı, Dünya Kupası eleme maçında ABD’ye karşı "eksik" kadro ile oynayacak. İlk maç Havana’da oynanmış ve ABD 1-0 kazanmıştı. ABD Milli Futbol Takımı, tam 61 yıl sonra Küba’ya maç için gitmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!