İlker Başbuğ'a ABD'de terör yandaşlarından protesto

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2018 09:56

Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'un ABD'de yaptığı konuşma, terör örgütü PKK/PYD/YPG yandaşlarının protestosu üzerine yarıda kaldı. Başbuğ polis eşliğinde salondan çıkarıldı. Salondaki çok sayıda kişi terör örgütü yandaşlarının protestolarına sert tepki gösterdi.

Haberin Devamı

İlker Başbuğa ABDde terör yandaşlarından protesto

Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, salı akşamı ABD’nin öne gelen üniversitelerinden Johns Hopkins’in Baltimore kampüsünde düzenlenen dış ilişkiler sempozyumunun bu haftaki konuşmacısıydı. Türkiye konusundaki çalışmalarıyla tanınan Amerikalı akademisyen Lisel Hintz’in moderatörlüğünde gerçekleşen programı sabote etmek için terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG sempatizanları protesto eylemi düzenledi. 

Emekli Orgeneral Başbuğ, Türk-Amerikan ilişkilerindeki gerilim noktalarını analiz ettiği konuşmasına YPG/PYD’ye verdiği destek ve gönderdiği silahlar nedeniyle ABD’yi eleştirerek başladı. ABD ile YPG arasındaki bu ilişkinin tüm Türkiye halkı için kabul edilemez olduğunu anlatan Başbuğ, ‘Bu silahların bir bölümünün Türkiye’ye karşı kullanılacağını biliyoruz’ dedi.

Haberin Devamı

'BU TERÖR DEĞİLSE NEDİR?’

Tam bu sırada iki YPG sempatizanı salona girerek Türkçe ve İngilizce sloganlar attılar. Seyirciler arasında yer alan bazı Türkler de onlara tepki gösterdi, ‘Türkiye bir NATO ülkesi, gidin NATO’yla konuşun’ diye bağırdılar.

İki protestocu sempozyumu düzenleyen öğrenciler tarafından salondan çıkartıldı, ardından da üniversitenin özel güvenliği tekrar salona girmemeleri için tedbir aldı. Bağbuğ konuşmasına geri döndükten birkaç dakika sonra bu kez iki Amerikalı protestocu ‘Afrin ve Kürt halkı yalnız değildir’ şeklinde slogan atarak pankart açtı. Açılan pankartlardan birinin üzerinde 2013 yılında Paris’te öldürülen 3 PKK’lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez’in fotoğrafları vardı. Protesto tamamen sonlanana kadar konuşmasına ara veren Başbuğ, ‘İşte görüyorsunuz bu terörizm değilse nedir? Konuşmamızı engellemeye çalışıyorlar’ sözleriyle tepkisini dile getirdi.

TÜRKİYE’YE S-400 YAPTIRIMI ÇILGINLIK OLUR

Programı yöneten Hintz’in Türkiye’nin Rus yapımı S-400 savunma sistemini satın alması nedeniyle ABD’de ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalabileceğini hatırlatması üzerine Bağbuğ, Türkiye’nin savunma ihtiyacını batıdan karşılama çabalarına olumlu yanıt alamadığı için S-400’lere yöneldiğini söyledi.

Haberin Devamı

Başbuğ, ABD’nin teknoloji transferi yapmaya direnen tavrının da bunda etkili olduğunu ekledi. Bağbuğ, ‘ABD bu yüzden Türkiye’ye yaptırım uygularsa bu çılgınlık olur’ dedi.

İlker Başbuğa ABDde terör yandaşlarından protesto

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!