İlk yurtdışı gezisinde: Trump’tan dinler arası seyahat

Güncelleme Tarihi:

İlk yurtdışı gezisinde: Trump’tan dinler arası seyahat
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2017 23:42

Ocak ayında işbaşı yapan ABD Başkanı Donald Trump, mayıs ayında yapacağı ilk yurtdışı gezisinde dinler arası bir yolculuğa çıkarak; Suudi Arabistan, İsrail ve Vatikan’ı ziyaret edecek. Trump sonrasında NATO ve G-7 zirvelerine katılacak.

Haberin Devamı

ABD Başkanı Donald Trump, sözkonusu seyahatini açıkladığı Beyaz Saray’daki etkinlikte “Tolerans barışın temel taşıdır. Suudi Arabistan, İsrail ve sonra kardinallerimin çok sevdiği Roma’ya gideceğim” dedi.

Böylece ilk kez bir ABD Başkanı yurtdışı gezilerine bir Müslüman ülkeden başlamış olacak. Obama da göreve geldikten sonra Ortadoğu’ya yaptığı ziyaretinde Kahire Üniversitesi’nde tarihi bir konuşma yapmıştı. Suudi Arabistan’a da giden Obama, İsrail’e uğramamıştı. New York Times Gazetesi’ne göre Trump’ın danışmanları, Başkan’ın bu gezide herhangi bir konuşma yapmasının planlanmadığını belirtti.

ERDOĞAN ZİYARETİ SONRASINDA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16-17 Mayıs’ta Başkan Trump ile görüşmek için Washington’da olacak. Donald Trump’ın ise 19 Mayıs’ta Suudi Arabistan’da olması bekleniyor. 

Haberin Devamı

İlk yurtdışı gezisinde: Trump’tan dinler arası seyahat

Göreve geldiğinden beri New York’a ilk kez giden Başkan Trump, burada gösterilerle karşılandı.

BİLGİ NOTU

Donald Trump, 1977 yılında Başkan Jimmy Carter’dan bu yana ilk yurtdışı seferini Kanada ya da Meksika’ya yapmayan ilk ABD Başkanı olacak. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!