İlk görüşte aşık olduk

Güncelleme Tarihi:

İlk görüşte aşık olduk
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2002 02:09

Venezüela asıllı uluslararası terörist Çakal Carlos'la nişanlanan ve aynı zamanda avukatı olan Isabelle Coutant Peyre, aşkını anlattı:
İlk görüşmede birbirimiden etkilendik. Carlos aşkını aylar sonra itiraf etti.

Haftada 2-3 kez camlı bölmede buluşuyoruz. O çok sevimli biri.

Zengin dostlarımdan biriyle evlenebilirdim. Ancak ben Carlos'a aşığım.

Ömürboyu hapse mahkum efsane terörist Ilich Ramirez Sanchez ya da Çakal Carlos'un nişanlısı ve avukatı Isabelle Coutant Peyre, ‘‘İlk andan itibaren birbirimizden etkilendik, ancak Nisan 2000'de aşkını itiraf etti. Bazıları çılgın olduğumu söylüyor. Haftada 2-3 kez camlı bölmede görüşebiliyoruz’’ dedi.

The New York Times Gazetesi dün 1970'li ve 1980'li yıllarda Avrupa'da düzenlediği saldırılarla terör fırtınası estiren Çakal Carlos'un nişanlısı Peyre ile özel röportajı ilk sayfasında verdi. 48 yaşında, üç çocuk annesi ve eşinden boşanmak üzere olan Peyre, hislerini şöyle anlatıyor: "O çok sevimli. Zengin bir dostumla evlenip, tasasız bir yaşam çok daha kolay olurdu. Ama onlara aşık değilim ki. Birbirimizi görür görmez etkilendik, ama geçen nisan ayına kadar söz etmedik. O, aşkını itiraf etti. Ama daha önce de pekçok ipucu vardı."

Cezaevinde camlı bölmede görüştüklerinde pekçok konuda konuştuklarını belirten Peyre, Paris'te hapis yatan ünlü teröristin üçüncü eş adayı olarak bir hayli enteresan. Muhafazakar Fransız bir ailenin kızı, Katolik okullarında yatılı olarak okumuş ve tatillerinde ailesiyle kayak yaparak geçirmiş. 20'li yaşlarda evlenen, hukuk eğitimini üstün başarıyla tamamlayan Peyre, 1981'de efsane avukat Jacques Verges ile çalışmaya başladı ve 1997'den bu yana Çakal Carlos'u savunan ekipte görevli.

Bir avukat müvekkiliyle evlenebilir

Çakal
Carlos'da sevdiği kadına kavuşabilmek için boşanma davasının sonuçlanmasını bekliyor. Çakal Carlos gibi terörizmle suçlananlardan hep büyülendiğini, Batı'nın militer zihniyetinin şeytanın ta kendisi ve kapitalizmin baskıcı bir rejim olduğunu belirten Peyre, dünyanın nişanlısını yanlış anladığını öne sürüyor.

Bir teröristle yaşam yoldaşlığı hayallerine şiddetle tepki gösterenlere yanıtı ise kesin ve yalın: ‘‘Bir avukatın, müvekkiliyle evlenmesine yasal bir engel yok ki...’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!