İlk görüntü! Salih Müslim mahkemeye çıkarıldı

Güncelleme Tarihi:

İlk görüntü Salih Müslim mahkemeye çıkarıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2018 13:12

Çekya'nın başkenti Prag'da yakalanan terör örgütü PYD'nin eski lideri Salih Müslim mahkemeye çıkarıldı. Salih Müslim'in mahkemeye çıkarıldığına ait görüntüler yayınlandı.

Haberin Devamı

Prag'da bir konferansa katılan ve Türkiye'nin kırmızı bültenle aradığı terör örgütü PYD'nin eski lideri Salih Müslim, mahkemeye çıkarıldı. 

Şehir mahkemesi sözcüsünden AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Müslim'in duruşması TSİ 13:00'da başladı.

Polis, mahkeme önünde geniş güvenlik önlemi alırken, az sayıda terör örgütü yandaşı gösteri düzenledi.  Medya mensupları, mahkeme salonuna alınmadı.
Türkiye, Müslim’in geçici olarak tutuklanmasını ve Türkiye'ye iade edilmesini istiyor.

PYD/PKK'nın eski eş başkanı Salih Müslim'in ismi, İçişleri Bakanlığının "Terörden Arananlar Listesi"nde 4 milyon liralık ödülle kırmızı kategoride yer alıyor.

MÜSLİM HAKKINDA BİR YAKALAMA KARARI DAHA ÇIKMIŞTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Çulurambar’daki vergi dairesinde birkaç hafta önce gerçekleştirilen patlamaya ilişkin soruşturmada, PYD’nin eski eş başkanı Salih Müslim hakkında dün yakalama kararı çıkarmıştı. Başsavcılık, kararı iade talepnamesine eklenilmesi için Adalet Bakanlığı’na göndermişti. Daha önce de Merasim sokak ve Güvenpark patlaması ile ilgili hakkında yakalama kararları verilmişti.

Haberin Devamı

Ayrıntılar geliyor...

İlk görüntü Salih Müslim mahkemeye çıkarıldı

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!