İlerleme Raporu’na girecek

Güncelleme Tarihi:

İlerleme Raporu’na girecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2015 22:03

AVRUPA Birliği Komisyonu, Koza-İpek Holding’e kayyum atanması sonrasında Bugün ve Millet gazetelerinde yaşanan gelişmeleri çok yakından izlediğini belirterek, hukukun üstünlüğüne ve medya özgürlüğüne saygının öneminin altını bir kez daha çizdi.

Haberin Devamı

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini’nin sözcüsü Catherine Ray, “Gazetecilerin özgür ve güvenli bir ortamda çalışmalarının sağlanmasına yönelik defalarca çağrıda bulunduk. Bu demokratik toplumların bir temel taşı.

Türkiye, üyelik için müzakere eden her ülke gibi aralarında ifade özgürlüğünün de bulunduğu insan haklarına saygıyı Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne uygun olarak güvence altına almalı” diye konuştu.

AB Komisyonu Sözcüsü Margaritis Schinas, henüz resmi tarihi açıklanmayan ancak 1 Kasım seçimlerinden sonra yayımlanacak olan İlerleme Raporu’nun son günlerdekiler de dahil olmak üzere tüm gelişmeleri kapsayacağını söyledi. AB Komisyonu, Türkiye ve Batı Balkan ülkelerindeki basın özgürlüğüne ilişkin gelişmeleri 4 Kasım’da “Speak Up (Sesini Yükselt) 3” başlıklı konferansta masaya yatıracak.    

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!