İklim dalgası

Güncelleme Tarihi:

İklim dalgası
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2019 08:30

İsveçli Greta Thunberg’in parlamento önünde oturmasıyla başlayan iklim değişikliği eylemleri, dün Türkiye dahil 112 ülkede on binlerce öğrenciyi sokağa döktü.

Haberin Devamı

İsveç Parlamentosu önünde ‘İklim için okul boykotu’ yazılı pankartıyla günlerce oturma eylemi yapan 16 yaşındaki Greta Thunberg’in öncüsü olduğu ‘Fridays For Future’ (Gelecek İçin Cuma) eylemleri 112 ülkeye yayıldı. Dünyanın her yerinden on binlerce öğrenci, okulu bir günlüğüne asarak 1.700 noktada iklim değişikliği için harekete geçme çağrısında bulundu. İstanbul, İzmir, Muğla ve Antalya’da da öğrenciler eylem yaptı. Genç aktivistler, “Dünya bu kadar kirliyken ben odamı neden temizleyeyim ki”, “B Gezegeni yok”,

“Bizim geleceğimiz bizim kararımız” pankartlarıyla dünya liderlerini çevre konusunda adım atmaya davet etti.

İklim dalgası

Haberin Devamı

TÜRKİYE’DEN ATLAS

11 yaşındaki Atlas Sarrafoğlu’nun öncülüğünde bir grup öğrenci okulu asarak İstanbul’daki Bebek Parkı’nda bir araya geldi. Sarrafoğlu, Hürriyet’e “Paris Antlaşması’nın imzalanmasını istiyoruz. 12 yıl sonra 23 yaşında olacağım. Hasta olmak ve ölmek için çok genç bir yaş. Temiz hava solumak için elimden geleni yapacağım” diye konuştu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!