Ä°kinci Castro daha keskin

Güncelleme Tarihi:

Ä°kinci Castro daha keskin
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 20, 2008 07:35

Fidel Castro görevi bıraktı. Şimdi gözler kardeşi Raul'da. Kübalılar 'radikal Raul'la ikinci castro dönemini bekliyor.

Haberin Devamı

CASTRO DEVLET BAŞKANLIĞINI BIRAKTI... 

Küba lideri Fidel Castro, 49 yıllık iktidarını gönüllü olarak bıraktı.. 2006’da görevini geçici olarak kardeÅŸine devreden Castro, 24 Åžubat’ta parlamentoda düzenlenecek devlet baÅŸkanı seçimi öncesi, koltuÄŸuna dönmeyi planlamadığını açıkladı.       Â

Peki ÅŸimdi ne olacak?

İşte dünya bu soruya cevap arıyor. Küba'da tamamen demokratik ve özgür seçimler yapılıp, bağımsız bir aday mı seçilecek? Yoksa 2006'dan beri zaten bu görevi 'geçici olarak' yürüten kardeş Castro mu bu göreve getirilecek?
http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/donem_banner.jpg
"Radikal Raul"la ikinci Castro dönemi               Â

Kübalılar'a göre ikinci senaryo kuvvetle muhtemel. 'Aileden olan' birinin bu göreve getirilmesi beklenirken gözler kardeş Castro'ya çevrildi. Kübalılara göre "Eğer ikinci Castro dönemi başlarsa bu Fidel döneminden daha sert bir dönem olacak". Çünkü Raul Castro, ağabeyi Fidel'den daha sert. Halk arasında "Radikal Raul" diye anılıyor.

Haberin Devamı

CNN: "Raul daha pragmatik"

Amerikan CNN International Televizyonu da Castro’nun görevinden çekilmesini flaş haber olarak verirken, “Havana’yı demir elle yöneten Castro’nun kardeşi Raul Castro’nun daha pragmatik olduğu" değerlendirmesinde bulundu.

Küba'nın Savunma Bakanı Raul Castro, ağabeyi Fidel'i, Che Guevara ile tanıştıran kişi. Küba direnişinde büyük rol almıştı. Fidel, 31 Temmuz 2006'da mide ameliyatı olduğunda yetkilerini geçici olarak kardeşine devretmişti.

Raul Castro, Küba devrimi sürecinde Che Guevara ve ağabeyi Fidel Castro'yla beraber "comandante" ünvanına sahip 3 kişiden biri. Küba'nın en önemli 5 kahramandan biri...

Özel hayatı kapalı kutu gibi

Ancak Fidel'e vekalet ettiği süre içinde ondan çok daha radikal davranışlar gösterdi. 1931 doğumlu kardeş Castro evli ve dört çocuk sahibi. Fidel'den farklı olarak medyatik olmaktan hiç hoşlanmıyor. Özel hayatı kapalı kutu gibi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!