Ä°ki yaşında günde iki paket sigara içiyor

Güncelleme Tarihi:

İki yaşında günde iki paket sigara içiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2010 00:00

Endonezya'da babası tarafından sigaraya alıştırılan 2 yaşındaki çocuk sigara bağımlısı oldu. Durumdan haberdar olan yetkililer küçük çocuğun göz göre göre kendini zehirlemesine seyirci kalırken, medya da bu rezilliğe çanak tuttu.

Haberin Devamı

HER YÖNÜYLE REZİLLİK / WEB TV

Dünyayı şaşırtan ve bir televizyon kanalında da ekrana getirilen Ardi Rizal isimli Endonezyalı çocuğun, Sumatra adasının güneyindeki balıkçı köyü Musi Banyuasin'de yaşadığı bildirildi.

Muhammed Rizal, oğlu Ardi’ye 18 aylıkken sigara içirmeye başladığını ve buna rağmen oldukça sağlıklı göründüğünü söyledi.

Rizal, günde iki paket sigara tüketen oÄŸluna sigara verilmediÄŸi zaman sinir krizi geçirdiÄŸini ifade etti. Â

Gazetecilerin ilgi odağı haline gelen küçük çocuk, kendisini haber yapmaya gelen foto muhabirlerine sigara içerken poz verdi. Etrafına gülücükler saçan Ardi, kendisine sorulan sorulara da dilinin döndüğünce cevap vermeye çalıştı.

Minik Endonezyalının trajikomik durumundan haberdar olan yetkililerin ve medya mensuplarının 2 yaşındaki Ardi'nin göz göre göre kendini zehirlemesine seyirci kalması ise dikkat çekti.Â

Haberin Devamı

GÃœNLER SONRA SORUÅžTURMA BAÅžLATILDI

Görüntülerin dünya genelinde milyonlarca insan tarafından izlenmesinin ardından harekete geçen Endonezyalı yetkililerin, çocuğun ailesi hakkında soruşturma başlattığı bildirildi.

Kadın ve çocukları koruma bakanlığından yapılan açıklamada, Ardi'nin evinin terasında sigara içerken çekilen görüntülerinin YouTube'da yayımlanmasının ardından, yetkililerin ailesi  ve çevresi hakkında soruşturma açtığı belirtildi.

Dünyanın belki de en küçük tiryakisi olan Ardi Rizal’ın yanı sıra Endonezya Devlet İstatistik Kurumu 3- 15 yaşındaki çocukların yüzde 25'inin sigarayı denediğini, yüzde 3.2'sinin aktif içici olduğunu bildirdi. Açıklamalara göre 9 yaşındaki çocukların yüzde 5'inde sigara içme oranı 2001'de yüzde 0.4 iken 2004'te yüzde 2.8'e yükseldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!