'İki milyon mülteci Türkiye’ye yönelebilir’

Güncelleme Tarihi:

İki milyon mülteci Türkiye’ye yönelebilir’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2019 13:31

Birleşmiş Milletler (BM), Suriye’nin kuzeybatısındaki çatışmaların daha da ağırlaşması halinde 2 milyon kadar mültecinin Türkiye’ye gidebileceğini belirtti.

Haberin Devamı

RUSYA’nın desteklediği Suriye ordusunun, Suriye’de muhaliflerin kontrolünde kalan son bölge olan İdlib vilayetine nisan sonundan bu yana havadan ve karadan saldırıları sürerken, bu saldırılar nedeniyle on binlerce kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. BM’nin Suriye Krizi Bölgesel İnsani Yardım Koordinatörü Panos Moumtzis, “Bu durum devam ederse ve çatışma tırmanırsa, gerçekten yüz binlerce, bir milyon, iki milyon (Suriyeli’nin) Türkiye sınırlarına doğru ilerlediğini görebiliriz” dedi.

‘BU BİR FELAKET’

İdlib vilayetinin güney bölgelerinde ve komşu Hama ile Lazkiye vilayetlerinin İdlib sınırlarındaki çatışmalar Esad rejimi ile muhalifler arasında geçen yazdan bu yana meydana gelen en yoğun çatışmaları oluşturuyor. Moumtzis, Cenevre kentinde Reuters’a yaptığı açıklamada durumun kötüye gittiğini ve Rusya ile Türkiye arasındaki çatışmasızlık anlaşmasının artık fiili olarak devre dışı kaldığını da kaydetti. “Bu, bir felaket… İnsanlık için, bir müdahale olmak zorunda” dedi. İdlib’de 4 milyona yakın kişi yaşıyor.

Haberin Devamı

BOMBARDIMANDA ALTI SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

Esad rejimi ve müttefiki Rusya’nın İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’ndeki sivil yerleşimlere önceki geceden bu yana düzenlediği saldırılarda 6 sivil yaşamını yitirdi, 39 sivil yaralandı. Rejim ve Rusya’ya ait savaş uçakları, İdlib ilinin Han Şeyhun ilçesi, Temaniye beldesi, Şeyh İdris, Maarşurin ve Et Tüh köyleri, Hama’nın kuzey kırsalında Latamne ile Kefer Zita ilçelerine hava saldırısı düzenledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!