İftira mı ifşaat mı

Güncelleme Tarihi:

İftira mı ifşaat mı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2010 00:00

Almanya’da Türk kökenli 4 siyasetçi tehdit, sahte evlilik veya çalışanların haklarını kısıtlamak gibi değişik suçlama iddiaları nedeniyle eleştiri bombardımanına tutuluyor.

Haberin Devamı

Alman medyasında, Türk kökenli vekiller hakkındaki iddialara sayfalarca yer verilirken, vekiller ise olayı bir “karalama kampanyası” olarak niteleyerek, suçlamaların gerçekleri yansıtmadığını söylüyorlar. İşte Alman medyasında geniş yer bulan Türk vekillere yönelik suçlamalar:

SUÇLAMA: Sevgilinin eski eşine tehdit ve hakaret

Şirvan Çakıcı: Hakkındaki haberlerin yalan olduğunu söyleyen siyasetçilerin başında Bremen Eyalet Parlamentosu Sol Parti Milletvekili Şirvan Çakıcı geliyor. Birlikte yaşadığı erkek arkadaşının eski eşine cep mesajı gönderip tehdit ve rahatsız ettiği şüphesiyle hakkında savcılık tarafından soruşturma açılan Şirvan Çakıcı, önceki gün milletvekilliğini dondurduğunu bildirmişti.
Şirvan Çakıcı hakkında “hakaret ve tehdit” iddiasıyla suç duyurusunda bulunan kadının şikayetini geri çektiği açıklandı. Çakıcı “İddialar tamamen asılsızdı” dedi.

Haberin Devamı

SUÇLAMA: ESKİ Sevgiliyi sahte evliliğe teşvik

Bülent Çiftlik: Hamburg Eyalet Parlamentosu SPD milletvekili Bülent Çiftlik, Hamburg’da, eski kız arkadaşı Nicole D. ve büfe sahibi Kenan T. arasında yapılan sahte evliliğe aracı olmakla suçlanıyor. Mahkemede ifade veren Nicole D., ayrılmalarına rağmen sürekli onunla beraber olma umudu taşıdığını söylediği Çiftlik’in, Kenan T. ile sahte evliliğe teşvik ettiğini öne sürdü. Nicole D. “Evlilik için 7 bin Euro’ya anlaştık. Kenan’ın verdiği paranın 3 binini de Bülent’e verdim” iddiasında bulundu. Nicole D.’den aldığı paraları şahitler önünde geri verdiğini söyleyen Çiftlik ise, “İddialar asılsız” diye kendisini savundu.

SUÇLAMA: Sahte evliliğe HUKUKİ danışmanlık

Metin Hakverdi: Bülent Çiftlik hakkında açılan davaya adı karışanlardan biri de, parti ve milletvekili arkadaşı Avukat Metin Hakverdi. Hakverdi de, soruşturma bitene kadar milletvekilliğini dondurdu. Nicole D. ve Kenan T. arasındaki evlilikte hukuki danışmanlık yaptığı ileri sürülen Hakverdi, iddiaları reddetti. SPD Hamburg parti teşkilatı başkanı Olaf Scholz ile SPD eyalet meclisi grup başkanı Michael Neumann da,  Hakverdi’nin avukat olarak çalışmaya devam etmek istemesi durumunda, suçsuz olduğunu ispat etmesi gerektiğini açıkladılar.

Haberin Devamı

SUÇLAMA: İŞÇİLERİN MAAŞ VE İZİN HAKLARINI İHLAL

Aygül Özkan: Aşırı sağcılardan ölüm tehditleri alan Aşağı Saksonya Eyaleti Sosyal İşler, Kadın, Aile ve Sağlık Bakanı Aygül Özkan, dün yeni bir ithamla karşı karşıya kaldı. Özkan’ın, daha önce yönetici olarak çalıştığı posta şirketi TNT’de, çok az maaş verdiği iddia edildi. Der Spiegel Dergisi, 2008’de Özkan’ın TNT’de yaptığı sözleşmelere dayanarak, çalışanların saat başına 7.50 Euro ile sektörde kazanılan ortalama ücretin çok altında maaş aldığını ileri sürdü. Haberde, TNT çalışanlarının ayrıca 20 ile 22 gün ile oldukça az izin hakkına sahip olduğu, Özkan’ın çalışanların diğer bazı haklarını da kısıtladığı iddialarına da yer verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!