Hz. Muhammed karikatürlerini yayınlayan gazeteye ödül

Güncelleme Tarihi:

Hz. Muhammed karikatürlerini yayınlayan gazeteye ödül
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2006 15:38

Danimarka’da Hz. Muhammed’e hakaret içeren karikatürleri yayımlayan Jyllands-Posten Gazetesi'ne “Basın Ödülü” verildi.

Ödülün gerekçesinde “Jyllands-Posten Gazetesi'ne bu ödül, ifade özgürlüğünü savunmak için aylardır canla başla sürdürdüğü direnişi için verildi” denildi. Ekstra Bladet Gazetesi her yıl eski yayın yönetmeni Victor Andreasen adına basın ödülü veriyor.

Danimarka’nın en çok satan gazetesi olan Jyllands-Posten’e Victor Ödülü'nü verdikten sonra Fransız haber ajansı AFP’ye açıklama yapan tabloid Eksra Bladet Gazetesi'nin editörü Hans Engel “Jyllands-Posten sadece işini yaptı. İfade özgürlüğünü kullandı” dedi.
 
Hz. Muhammed’e hakaret eden 12 karikatürü eylül ayında yayınlayan gazetenin editörü Carsten Juste ise törene iki korumayla geldi ve ödülünü alırken “Bu olaylar, fikir özgürlüğünün ne kadar kırılgan olduğunu gösterdi” dedi.

Dünya çapında Müslümanların büyük tepkisine neden olan karikatürleri protesto gösterilerinde 100’den fazla insan hayatını kaybetti. Tüm bu olaylara karşın hem Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen, hem de karikatürleri yayınlayan Jyllands-Posten Gazetesi Müslümanlar’dan özür dilemeyi reddediyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!