Hüzünlü bir aşk hikayesi

Güncelleme Tarihi:

Hüzünlü bir aşk hikayesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2000 00:00

Haberin Devamı

Gerçek, elmas kadar büyüleyici

Güven ise inciden saftır

Benim için en büyüleyici gerçek

Ve en saf güven,

Bir kızın öpücüğünde saklıdır.

ONLARINKİ ilk bakışta aşktı. Yıl 1923, aylardan Eylül'dü. 18 yaşındaki Lula Pachham, Idaho'daki Albion Öğretmen Okulu'na yeni başlamıştı. Paul Johnston ise ikinci sınıfta okuyordu.

İki genç görür görmez birbirlerine tutuldular. Birlikte gidilen, piknikler ve partilerde iki gencin aşkı daha da pekişti. Ancak ertesi yıl, Paul okuldan mezun oldu. Paul, 130 km uzaklıktaki Malad City'e öğretmen olarak atandı.

İki gencin arasına mesafe girdi. O zamanlar ne ulaşım bu kadar kolay, ne de telefon bu kadar yaygındı. İki gencin tek iletişim yolu mektuptu. Aylar geçti. Lula da mezun oldu. Ancak Paul, hiç evlilikten söz etmiyordu. Lula'nın etrafı ise kendisiyle seve seve evlenebilecek genç ve yakışıklı erkeklerle doluydu.

Sonunda gönlünü Laurence Marschat isimli gence kaptırdı. Paul'e de bir mektup yazarak, evlenmek üzere olduğunu bildirdi. Paul'den yanıt tam 76 yıl sonra geldi. Marshat, üç çocuk annesi dul bir kadındı. Paul ise 4 çocuk babası dul bir erkek. İki eski aşık, 76 yıl sonra yeniden buluştu. Çok geçmeden de evlenme kararı aldılar. İkisi de 95 yaşındaydı. Kimseye kulak asmayıp evlendiler. Hatta bayan Marshat, gelinliği andıran krem rengi bir tuvalet bile giydi. Nikah sonrasında yağmur dindi, gökkuşağıyla süslendi gökyüzü.

BALAYI YAŞARKEN

Ancak bu mutluluk uzun sürmedi. Henüz balayını yaşarken, nikahtan 5 hafta sonra Lula'nın kullandığı otomobil, karşıdan gelen bir araçla çarpıştı. İkisi de ağır yaralandı. Ama hastane odasında da birbirlerini ziyaret etmekten vazgeçmediler. Eylül ayında, Paul, Lula ile paylaştığı bir yaşlılar evinin odasında son nefesini verdi. Lula şimdi yaşamanın kendisi için ‘İşkence’ olduğunu söylüyor. Paul'ün resmini bağrına basıp, teselli bulmaya çalışıyor. Ve Paul'ün kendisine okuduğu şiiri tekrarlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!