Hudeyde’de ateşkes

Güncelleme Tarihi:

Hudeyde’de ateşkes
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2018 08:30

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Yemen’de İran destekli Şii Husiler ve hükümet arasında Hudeyde’de ateşkes konusunda uzlaşma sağlandığını açıkladı.

Haberin Devamı

İsveç’te Yemen konulu siyasi istişare toplantılarının kapanışına katılan Guterres, düzenlediği basın toplantısında Yemen’deki tarafların Hudeyde genelinde ateşkes konusunda uzlaşma sağlandığını belirtti.

Guterres, anlaşmanın limana ve kente “tarafsız güçlerin konuşlandırılmasını” ve “geniş çaplı ateşkesin sağlanmasını” kapsadığını vurguladı. BM Genel Sekreteri, anlaşma gereğince “BM’nin limanda lider rolünü” üstleneceğini, Yemen’e insani yardımların önünün açılacağını, böylelikle milyonlarca Yemenlinin yaşam şartlarının iyileştirileceğini bildirdi.
Yemen’de Hudeyde ve başkent Sana da dahil olmak üzere ülkenin yoğun nüfuslu bölgeleri 2014’ten bu yana Husilerin kontrolü altında. 2015 yılında ise Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri Yemen’e müdahale etmişti. Barış görüşmelerinin ocak ayında devam etmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!