‘HoÅŸgörü’ için Japonlar'dan Ä°stiklal Marşı

Güncelleme Tarihi:

‘Hoşgörü’ için Japonlardan İstiklal Marşı
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 08, 2008 16:37

‘Hoşgörü ve ötekini anlama’ temalarını ağırlıkla işleyen Pangea Film Festivali için hazırlanan tanıtım filmlerinde, İstiklal Marşı'mız, Japonlar tarafından kendilerine özgü enstrümanlarla seslendirildi.

Haberin Devamı

Ä°ÅžTE JAPONLARIN YORUMUYLA Ä°STÄ°KLAL MARÅžIMIZ..  Â

Sinema sanatının toplumlar üzerindeki gücünü kullanarak, insanlarda hoşgörü ve kendini ötekinin yerine koyma duygularını güçlendirmeyi amaçlayan Pangea Günü için çekilen reklam filmlerinden birinde Japonlar, kendi geleneksel enstrümanları ile İstiklal Marşı’nı çaldı. Bir başka filmde de Türk bayrağına sarılı bir şehit cenazesi, gözüyaşlı şehit yakınları ekranlara yansıdı.
      Â
Konrol Adası adlı ödüllü belgeselin yönetmeni Jehane Noujaim tarafından başlatılan ve J.J. Abrams (Lost), Lawrence Bender (Kill Bill), Alan Cumming (X-Men), Alexander Payne (Sideways), Kevin Wall (Live Earth & Live 8 konseri), Cameron Diaz, Meg Ryan ve ‘Will.i.am’ tarafından destekleniyor. Sinemanın gücünü kullanarak insanların hoşgörü ve merhamet duygularını güçlendirmenin yanısıra milyonlarca insanı bir araya getirerek daha iyi bir gelecek yaratmayı hedefleyen Pangea Günü, insanlığın sınır, karmaşa, farklılıklarla bölündüğü bir dünyada ortak yönlere sahip olmanın farkına varmasını sağlamayı temel alıyor. Bunu da sinemanın gücü ile sağlamayı planlayan etkinlik, 10 Mayıs 2008’de, Dharamsala, Kudüs, Kigali, Londra, New York, Ramallah ve Rio de Janeiro’da kurulacak alanlarda 4 saat sürecek güçlü filmler, vizyoner konuşmacılar ve canlandırıcı müziklerle gerçekleştirilecek. Program internet, televizyon, dijital sinemalar ve cep telefonları aracılığı ile tüm dünyada canlı olarak yayınlanacak.

Dünya barışı adına önemli bir adım olan etkinlik adını, dünyanın oluşumu sırasında kıtaların bir bütün olduğu halden alıyor. Tanıtım etkinlikleri kapsamında çekilen görüntülerde Türk bayrağına sarılı bir şehit cenazesi de yer alıyor. Ayrıca dün yayınlanan filmde ise dünyayı başkasının gözünden görme amacına uygun olarak Japonlar, İstiklal Marşı’nın yerel müzik estrümanları eşliğinde seslsndirirken, Fransızlar Amerikan, Avusturalyalılar Lübnan, Kenyalılar da Hindistan Ulusal Marşları’nı seslendiriyor.

      Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!