Hollywood ünlülerine film gibi ev soygunu

Güncelleme Tarihi:

Hollywood ünlülerine film gibi ev soygunu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2007 10:00

ABD'nin Los Angeles kentinin en lüks semtlerinde, son bir yıldır "Ocean's Eleven" filmini aratmayan ev soygunları yaşanıyor.

Haberin Devamı

ABD'nin Los Angeles kentinin en lüks muhitlerinde, son bir yıldır "Ocean's Eleven" filmini hatırlatan ev soygunları yaşanıyor. Bir hırsızlık çetesi, aralarında ünlü film oyuncularıyla, büyük işadamları ve spor yıldızlarının bulunduğu 50'den fazla zenginin evine girerek toplam 7 milyon dolar (10 milyon YTL) değerinde para, mücevher ve antika çaldı.  Duran Duran grubunun gitaristi John Taylor'un yanısıra, ünlü müzisyenler Tim McGraw ile Faith Hill'in evleri de hedef olurken, NBA yıldızı Cuttino Mobley'nin evinden 500 bin dolar çalındı.

Ünlülerin yanısıra, şöhret sahibi olmayan zenginlerin Brentwood, Beverly Hills ve Bel-Air'deki malikanelerine de giren profesyonel hırsızların hiçbir alarmı çalıştırmaması ve geride parmak izi dahi bırakmaması polisi zor durumda bıraktı.

Haberin Devamı

Polisin elindeki tek ipucu, hırsızlardan birini Encino'daki bir eve girerken gösteren güvenlik kamerası kaydı. Maskesiz görüntülenen 25-30 yaşlarındaki iki iri yapılı şüphelinin yakalanmasını sağlayanlara 50 bin dolar (65 bin YTL) ödül vaadedildi. Polis, çeteye bir veya iki kişinin daha dahil olabileceğini düşünüyor.
Polis departmanı şefi Ray Lombardo, "Bunu söylemekten hoşlanmıyorum ama bunlara fırsatçı demek zor. Tam olarak profesyoneller" dedi. Belediye yetkilisi Jack Weiss da, hırsızlar için, "Kesinlikle bilgili ve sofistike kişiler" ifadesini kullandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!