Hollande Türkiye'ye 'eşsiz' gelecek

Güncelleme Tarihi:

Hollande Türkiyeye eşsiz gelecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2014 15:02

20 yıl aradan sonra ilk defa bir Fransa cumhurbaşkanı Türkiye'ye resmi ziyaret düzenleyecek. Ancak Fransa'da geçtiğimiz cuma günü patlayan skandalın ardından, Cumhurbaşkanı François Hollande'ın Türkiye ziyaretini hangi sevgilisi ile yapacağı merak konusu oldu.

Haberin Devamı

Nicolas Sarkozy'nin resmi olmayan 4 saatlik Ankara ziyareti sayılmazsa, 1992 yılında dönemin Fransa Cumhurbaşkanı François Mitterrand'ın ardından ilk defa bir Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande Türkiye'ye resmi ziyaret düzenleyecek. François Hollande, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetlisi olarak 27-28 Ocak'ta Ankara'da bulunacak.

Ancak asıl merak edilen soru, François Hollande'ın geçtiğimiz cuma günü ortaya çıkan skandalın ardından bu ziyareti kiminle gerçekleştireceği.

Hürriyet Dünyası'nın diplomatik kaynaklardan edindiği bilgiye göre Hollande bu ziyareti 'eşsiz' gerçekleştirecek. Fransa Cumhurbaşkanı, Türkiye'ye yalnız gelecek.

Fransız magazin dergisi Closer, François Hollande'ın aktris Julie Gayet ile sevgili olduğunu, Elysée Sarayı'ndan motosikletle kaçıp kaçıp sevgilisiyle buluştuğunu yazmış ve Cumhurbaşkanı'nın Julie Gayet'nin evine girerken, çıkarken, kasklı fotoğraflarını yayımlamıştı. Olayın patlak vermesinin ardından Fransız kamuoyunda 'first lady' tartışması başladı. Muhalefet kanadındaki milletvekilleri, uzun yıllardır Hollande'la birlikte yaşayan ve 'first lady' unvanını alan Valérie Trierweiler'in Elysée'den kovulması gerektiğini savundu.

BAKMADAN GEÇME!