Hollanda'da Atatürk anıtından sökülen yazı bulundu

Güncelleme Tarihi:

Hollandada Atatürk anıtından sökülen yazı bulundu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2011 17:48

Hollanda'nın başkenti Amsterdam;daki "Atatürk Anıtı" üzerinde bulunan ve kısa süre önce kaybolduğu anlaşılan "Yurtta sulh, cihanda sulh" yazısının, belediyenin anıtlarla ilgili birimi tarafından kimseye haber verilmeden, temizliğinin yapılması için söküldüğü ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Anıtın yer aldığı Noord ilçesi Belediye Meclisi üyesi Aydın Üre, belediyedeki ilgili encümen azasının ilk önce kendilerine hırsızlık olduğu yönünde bilgi verdiğini, ancak daha sonra yapılan araştırmada farklı bir sonucun ortaya çıktığını belirtti.

Üre, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Olayı ilk fark ettiğimizde belediyeye haber verdik. Bize çalındığını söylediler. Ancak birkaç gün sonra ise belediyenin anıtlarla ilgili biriminin kendilerine bile haber vermeden yazıyı, temizliğini yapmak için söktüğünü öğrenmişler" dedi.

Yazının akıbetinin ortaya çıkmasının kendilerini sevindirdiğini kaydeden Üre, anıtın korunması için bundan sonra daha çok çaba göstereceklerini kaydetti.

Anıtın yapılmasında emeği geçen Amsterdam Türk İslam Sosyal Kültür Merkezi Başkanı Ali Mercimek ise "tarihi değeri olan" anıtın bakımına önem vereceklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!