Hollanda Başbakanı Facebook’tan yazdı: İşbirliği istemiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Hollanda Başbakanı Facebook’tan yazdı: İşbirliği istemiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2017 20:39

ALMAN Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel’in tutuklanması, ardından Almanya’da Türk bakanların katılacağı referandum etkinliklerinin iptalleriyle başlayan gerginlik devam ederken bir engelleme de Hollanda’dan geldi. Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Facebook hesabından Hollanda’da başka bir ülkenin seçim etkinliği yapmasını istemediklerini yazdı. BBC Türkçe’ye göre, Hollanda devlet televizyonu NOS, Hollanda hükümetinin, Türk yetkililerin 11 Mart’ta Rotterdam kentinde yapmayı planladığı “anayasa referandumu gösterisini istemediğini” açıkladı.

Haberin Devamı

Reuters haber ajansı da, Hollanda hükümetinin, etkinliği hoş karşılamadıklarına dair görüşünü Ankara’ya ileteceğini duyurdu. Hollanda Başbakanı Mark Rutte, önceki gün Facebook hesabından “Hollanda, başka ülkelerin seçim kampanyası yapacağı bir yer değil. İşbirliği yapmak istemiyoruz” diye yazdı. Rotterdam’da 11 Mart’ta yapılması planlanan etkinliğe Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da katılabileceği duyurulmuştu.

Bu arada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’de tutuklu Die Welt Gazetesi muhabiri için ‘ajan’ suçlamasına Alman Dışişleri yanıt verdi. Alman Dışişleri Bakanlığı, “Bunun bir dayanağı yok” dedi. Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ise iki ülke arasındaki gerilimi yumuşatmak için atılıma geçti. Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’in Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile 8 Mart tarihinde Berlin’de ikili görüşmenin yanında, Türkiye’ye yönelik bazı mesajlar vermesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!