Holigan modacıya twitter’dan taziye

Güncelleme Tarihi:

Holigan modacıya twitter’dan taziye
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2010 00:00

Moda dünyası, önceki akşam intihar eden İngiliz tasarımcı Alexander McQueen için yas tutuyor. Ünlüler twitter sitesinde üzüntülerini dile getirirken modacının Londra’da satılan tasarımlarına yoğun ilgi var.

Haberin Devamı

DÖRT kez yılın İngiliz modacısı seçilen “Holigan” lakaplı İngiliz tasarımcı Alexander McQueen’in önceki gün Londra’daki lüks dairesinde annesinin ölümüne dayanamayarak intihar etmesinin yankıları sürüyor. Mikhail Gorbaçov, Prens Charles, Nicole Kidman, Penelope Cruz, Rihanna, Sarah Jessica Parker gibi isimleri giydiren modacının ölümü moda dünyasında şok etkisi yarattı. McQueen’in ölümü, tasarımlarını sergileyeceği Londra Moda Haftası’nın başlamasından birkaç gün öncesine rastladı. New York Moda Haftası’nın önceki gün görkemli açılışı da modacının ölümüyle gölgelendi.
‘O bir dâhiydi’
İngiltere Kültür Bakanı Ben Bradshaw da, Alexander McQueen’in İngiliz moda sektörüne olağanüstü katkılarda bulunduğunu söyledi. Vogue editörü moda kraliçesi Anna Vintour “O, kuşağının en büyük yeteneklerinden biriydi” dedi. Alexander McQueen ile yakın dost olan ünlü manken Kate Moss’un sözcüsü “Kate sevgili arkadaşı Lee McQueen’i trajik bir şekilde kaybetmiş olmasının şoku ve derin üzüntüsü içinde. Bu kederli anda, McQueen ailesinin acısını paylaşıyor” açıklamasında bulundu. Vogue Dergisi’nin İngiliz yayınının editörü Alexandra Shulman, McQueen’i “günümüzün dâhisi” diye tanımladı.
Ünlüler şokta
Twitter sitesi de ünlülerin “taziye” mesajlarıyla doldu. Tyra Banks “Büyük kayıp. Benim en favori tasarımcılarımdandı” dedi. Kim Kardashian “Şu an onun elbisesi üzerimde. Şoktayım. Çok üzgünüm” dedi. Şarkıcı Katy Perry “İnanamıyorum” diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!