Hitler'in doğumgününde katliam

Güncelleme Tarihi:

Hitlerin doğumgününde katliam
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 1999 00:00

Haberin Devamı

Denver'in banliyösündeki Columbine Lisesi'nde kan döken Trençkot Çetesi'nden iki saldırgan, nefret ettikleri sporcu ve azınlık öğrencileri öldürmek için Hitler'in doğumgünü olan 20 Nisanı seçtiler. Üzerlerinde trençkot ve kar maskeleri, ellerinde silah ve bombalarla katliam yapan caniler de dahil, ölü sayısının 16 olduğu açıklandı. Olaydan kurtulanlar, canilerin ateş ederken kahkaha attıklarını söylediler.

Amerika'yı sarsan okul katliamını gerçekleştirip intihar eden 18 yaşındaki iki çete üyesinin Adolf Hitler'in doğum günü nedeniyle eylem yaptıkları ortaya çıktı. Colorado Eyaleti Littleton şerif bürosundan yapılan açıklamaya göre, katliam için silah ve bombalarla hazırlık yapan iki öğrenci, Hitler'in doğumgünü olması nedeniyle 20 Nisan tarihini seçtiler.

Colorado'nun merkezi Denver'in banliyösü Littleton'da yaşanan dehşette ölenlerin sayısıyla ilgili çelişkili açıklamalar yapıldı. Okulun kafeterya ve kütüphanesine dalıp özellikle sporcular, zenciler ve İspanyol asıllıları hedef aldıktan sonra intihar eden Eric Harris ve Dylan Klebold adlı iki saldırgan da dahil ölü sayısının 25 olduğu açıklandı. Ancak daha sonra bu rakam 16'ya indirildi. Yaralı sayısının ise 23 olduğu belirlendi.

CLINTON’IN TEPKİSİ

Son iki yılda ABD'de meydana gelen okul cinayetlerinin en korkuncu olan Columbine Lisesi katliamı ülke çapında büyük şok yarattı. ABD Başkanı Bill Clinton ‘‘Littleton gibi bir yerde de böyle bir olay meydana geliyorsa, her yerde olabilir demektir. Amerika durumun ne kadar vahim boyutlara ulaştığı konusunda artık uyanacaktır’’ diyerek ateşli silahların yasaklanması için gösterdiği çabalara atıfta bulundu. Bu olay sonrasında yapılan yorumlarda, Clinton'ın silah lobisi engelini aşarak silahların kontrolü yasasını Kongre'den geçirebileceği belirtildi.

İnternette duyurdular

Polisin ‘‘intihar misyonu’’ diye tanımladığı korkunç katliamın daha önce İnternette ilan edildiği belirtildi. ‘‘LCaress’’ rumuzlu bir kişinin İnternette ‘‘20 Nisan çok büyük bir gün olacak, hazırlanıyoruz’’ dediği ifade edildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!