Hint guruya tecavüz cezası ülkeyi birbirine kattı!

Güncelleme Tarihi:

OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 26, 2017 15:12

Hindistan'ın en etkili dini figürlerden Gurmeet Ram Rahim Singh'in tecavüz davasında suçlu bulunmasının ardından ülkede yaşanan şiddet olayları devam ediyor. Yaklaşık 60 milyon takipçisi bulunduğu ifade edilen Singh destekçilerinin karıştığı olaylarda 30 kişi öldü, 200'den fazla yaralının olduğu belirtiliyor. 500'den fazla kişi gözaltına alındı. Singh 2015 yılında 400 erkeği Tanrı'ya daha yakın olacakları düşüncesiyle 'testislerini' kesmeye ikna etti. 

Haberin Devamı

Guru Ram Rahim Signh, Haryana Panchkula'daki mahkeme tarafından iki kadın takipçisine tecavüz suçundan suçlu bulundu ve yedi yıl hapse mahkûm edildi. Yargılanmasına 2008 yılında başlanan ve binlerce takipçisi olan Hintli Guru’nun suçlu bulunması müritlerini harekete geçirdi.

Guru Ram Rahim Singh'in 2002 yılında iki kadın takipçisine tecavüz suçundan mahkûm olunca Haryana'daki Panchkula kasabasında büyük çatışmalar, kundaklama ve şiddet olayları yaşandı. Mahkemenin kararına itiraz eden Singh'in takipçileri Pencap ve Haryana’da hükümet binalarını ve otobüsleri ateşe verdi. Tren ve otobüs seferleri iptal edildi, okullar tatil oldu. 50 yaşındaki Hint guuru Singh, 'Dear Sacha Sauda' isimli bir ruhani hareketi yönetiyor. Yüz binlerce takipçisi olduğu belirtilen hareketin başlattığı isyan paniğe neden oldu. 

Haberin Devamı

ÃœLKEYÄ° KARIÅžTIRAN HÄ°NT GURU KÄ°MDÄ°R?

İngiliz basını Singh'in 60 milyondan fazla takipçisinin olduğunu ve ülkenin önde gelen dini figürlerinden biri olduğunu yazdı. Habere göre, Singh 2015 yılında 400 erkeği Tanrı'ya daha yakın olacakları düşüncesiyle 'testislerini' kesmeye ikna etti. 

Hint guruya tecavüz cezası ülkeyi birbirine kattı

KENDÄ° GIDA ÃœRÃœNLERÄ° BÄ°LE VAR

Kendisini "kâr amacı gütmeyen ruhsal kuruluş" diye tanımlayan tarikatı 23 yaşında devralan Singh'in kendi gıda ürünleri markası bile var. Sih ve Hindu dinindeki figürlerle dalga geçmekle suçlandı. 

Hint guruya tecavüz cezası ülkeyi birbirine kattı

Yüksek Mahkeme, hükümetten Haryana'ya daha fazla ordu birliği göndermesini istedi. Bunun üzerine ordu birlikleri kente giriş yaptı. Şiddet olayları sürerken Pencap’daki Balluanna demiryolu istasyonu ateşe verildi, trenler yakıldı. Göz yaşartıcı gaz kullanan güvenlik güçleri olayların Dera'nın merkezi olan Sirsa'da şiddetlenerek sürdüğünü kaydetti. Kentlerde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Haberin Devamı

Reuters haber ajansı dün başlayan olayların bugün de devam ettiğini, polisin göstericileri ikna etmeye çalıştığını ifade etti. 

Hint guruya tecavüz cezası ülkeyi birbirine kattı

Panchkula kasabasından yükselen yoğun dumanlar, kasabanın durumunu gözler önüne serdi. Olaylarda yaralananlar ambulansla hastanelere kaldırıldı.

Çıkan çatışmalarda medya araçlarına da saldırılar yaşandı. NDTV’nin canlı yayın aracı ateşe verildi ve bir tv çalışanına saldırıda bulunuldu.  Dün gece Ram Rahim video mesajı yayınladı ve tüm takipçilerine dağılmaları ve evlerine dönmeleri için çağrıda bulundu. İş yaramayan bu çağrı sonuçsuz kaldı ve taraftarlarının birçoğu onu şahsen görmek istediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Â

Hint guruya tecavüz cezası ülkeyi birbirine kattı

-Dera Sacha Sauda tarikatının tartışmalı lideri, dünya çapında 60 milyondan fazla takipçisi olduğunu iddia ediyor.
-Kendisini "kar amacı gütmeyen ruhsal kuruluş" diye tanımlayan tarikatı 23 yaşında devraldı.
-Rock konserleri düzenliyor, filmlerde oynuyor ve kendi gıda ürünleri markası bile var
-Sih ve Hindu dinindeki figürlerle dalga geçmekle suçlandı
-Cinayet ve tecavüzle suçlandı ve suçlamaları reddetti
-"Tanrıya daha yakın olmak için" takipçilerini hadım olmaya zorlamakla suçlandı

Hint guruya tecavüz cezası ülkeyi birbirine kattı


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!