Hingis'in yenilmesi kıyamet alameti

Güncelleme Tarihi:

Hingisin yenilmesi kıyamet alameti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 1999 00:00

Haberin Devamı

2000 yaklaşırken dünyada Nostradamus'a rağbet attı. Nostradamus kitapları peynir ekmek gibi satıyor. İngiltere'deki rivayete göre gelecek pazar Hun İmparatoru Atilla ya da Cengiz Han dirilecek ve savaş başlayacak. Japonlar ise gelecek ay kıyametin kopacağına inanıyor.

Dünya 2000'e doğru geri sayarken kıyamet tellallarına gün doğdu. En çok prim yapan isim ise iki dünya savaşını ve Hitler'i bilen Fransız kahin Michel de Nostredame. Ya da yaygın adıyla Nostradamus. İngiltere'deki söylentiye göre gelecek pazar ‘Zorba Kral’ diye anılan Deccal dünyaya inecek ve 27 yıl sürecek bir savaş başlayacak. Nostradamus fanatiği Japonlar ise gelecek ay kıyametin kopacağına inanıyor. Nitekim İsviçreli usta tenisçi Martina Hingis'in Wimbledon Tenis turnuvasında yenilmesi de Japonlara göre kıyametin habercisi.

1503 yılında Fransa'da doğmuş olan Yahudilik'ten Hıristiyanlığa geçen, astronomi ve tıp eğitimi alan Nostradamus, Kral 2'inci Henri'nin at üstünde mızrak dövüşü yaparken öleceğini bilerek dikkatleri üzerine topladı. Fransız İhtilali'ni ve iki dünya savaşını da bildiği öne sürülen Nostradamus'un popülerliği gün geçtiktçe arttı. Nostradamus kitapları, İncil'den sonra dünyada en çok satan kitap oldu. 2000 yaklaşırken de yine Nostradamus'a rağbet arttı.

ATİLLA DİRİLECEK

Birçok ülkede Nostradamus kitapları yeni baskı yaptı. Sadece geçen yıl Japonya'da Nostradamus'un kehanetlerini yorumlayan iki düzine yeni kitap çıktı. Genellikle tam tarih vermeyen Nostradamus, dörtlüklerinden birinde tam yıl ve ay vererek yaşanacak olağandışı bir olaya işaret ediyor. Bu da 1999 yılının 7'inci yani Temmuz ayı.

Nostramus, 1999 yılının Temmuz ayında ‘Zorba Kral’ diye andığı Deccal'ın gökyüzünden dünyaya ineceğini, ‘Angelmois Kralı’nı' dirilteceğini iddia ediyor. Nostradamus'un Paris'ten de Rapis diye söz ettiğine işaret eden yorumcular, Angelmois Kralı'nın bir Moğol hükümdarı olabileceğini söylüyorlar. Akıllara ilk gelen isimler de Avrupa'ya kök söktürmüş olan Moğol hükümdarı Cengiz Han ve Hun İmparatoru Atilla Han.

Nostradamus, zorba kralın dünyaya hangi gün ineceğini vermiyor. Gökyüzünde yıldızların ve gezegenlerin konumunu değerlendiren yorumculara göre muhtemel tarih 4 Temmuz. 24 ile 28 Temmuz tarihleri üzerinde duranlar da var. Kimine göre zorba kral dünyaya inmek için dolunayın izleneceği 28 Temmuz tarihini seçebilir.

KIYAMET KOPACAK

Amerikan Time Dergisi'ne göre Japonya'da da tam bir Nostradamus çılgınlığı yaşanıyor. Japonların % 20'si Temmuz ayında büyük bir savaşın patlak vereceğini ve dünya nüfusunun üçte birinin yok olacağına inanıyor. Japonya'da Temmuz ayında kıyametin kopacağına inananlar bile var. Japonlar, Sarı Deniz'de iki Kore arasındaki gerginliği, Japon Yeni'nin dibe vurmasını, Belçika'daki gıda zehirlenmelerini kıyamet alameti olarak görüyor. Hatta Japonya'da dünya sıralamasında birinci olan İsviçreli tenisçi Martina Hingis'in geçen hafta Wimbledon tenis turnuvasında Avustralyalı rakibi Jelena Dokic'e sürpriz bir şekilde yenilmesi de kıyamet alameti olarak değerlendirenler var.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!