Hindistan'da tren, fil sürüsüne çarptı

Güncelleme Tarihi:

Hindistanda tren, fil sürüsüne çarptı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2013 12:21

Hindistan'ın doğusunda bir yolcu treninin demiryollarından geçen fil sürüsüne çarpması sonucu ikisi yavru, yedi fil öldü. Kazadan sağ kurtulan filler, ölen hemcinslerinin başında saatlerce bekledi.

Haberin Devamı

Batı Bengal eyaleti Ormancılık Bakanı Hiten Burman, Chapramari Ormanı'nda saatte 80 kilometre hızla ilerleyen trenin, yolun karşısına geçen 40 fillik bir sürüye çarptığını açıkladı. On filin yaralandığı kazada ikisi yavru, yedi fil de öldü.

Burman'ın yaptığı açıklamaya göre, kaza sırasında kaçışan filler daha sonra demiryoluna döndü ve ölen sürü üyelerinin başında saatlerce bekledi. Filler ancak demiryolları görevlileri ve orman korucuları tarafından kovalanarak olay yerinden uzaklaştırıldı.

Eyalet başkenti Kalküta'ya 670 kilometre uzaklıktaki Jalpaiguri bölgesinde filler için bir koridor oluşturulduğuna dikkat çeken Burman, makinistlerden koridora girerken hızlarını azaltmalarını istediklerini ancak taleplerinin genellikle göz ardı edildiğini belirtti.

Haberin Devamı

Sadece Batı Bengal eyaletinde 2004 yılından bu yana en az 50 fil tren kazalarında öldü. Fillerin ulusal miras kabul edildiği Hindistan'da birçok ulusal park ve ormanın içinden demiryolları geçiyor. Hindistan'da 26 bin filin yaşadığı sanılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!