Hindistan, Keşmir'de asker sayısını azaltıyor

Güncelleme Tarihi:

Hindistan, Keşmirde asker sayısını azaltıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2011 14:11

Hindistan hükümeti, Pakistan ile sorunlu Keşmir bölgesinin kendi yönetimindeki Cammu-Keşmir kesiminde bulunan askerlerinin sayısını, güven artırıcı tedbir olarak yüzde 25 oranında azaltmayı planladığını bildirdi.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı GK Pillai, güven artırıcı önlem çerçevesinde Cammu-Keşmir'deki yerleşim bölgelerinde gelecek 12 ay içinde askerlerin sayısını yüzde 25 oranında azaltmayı planladıklarını kaydetti.

Hindistan, bölgeye konuşlandırdığı güvenlik gücü sayısıyla ilgili bugüne kadar hiç resmi bir rakam açıklamazken, Cammu-Keşmir'deki askerlerin sayısının 300 bin ile yarım milyon arasında olduğu tahmin ediliyor.

Cammu-Keşmir'de, bağımsızlık ya da Pakistan ile birleşmek isteyen militan gruplar yaklaşık 20 yılı aşkın süredir Hint güvenlik güçleriyle çatışıyor. Müslüman nüfusun ağırlıkta olduğu Keşmir'de yazın düzenlenen büyük çaplı gösterilere yapılan müdahalede 100'den fazla kişi hayatını kaybetti. Bölgede 1989 yılında bu yana çatışmalarda 68 binden fazla kişi yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

Hindistan ile Pakistan, İngiltere'den ayrı ayrı bağımsızlıklarını ilan ettikleri 1947 yılından sonra 2'si Keşmir yüzünden 3 kez savaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!