Heykele saldırı Hinduları ayaklandırdı

Güncelleme Tarihi:

Heykele saldırı Hinduları ayaklandırdı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2006 11:34

Hindistan'da alt kasttan binlerce Hindu, liderleri ve anayasanın kurucusu Bhimrao Ramci Ambedkar'ın heykeline yönelik saldırı nedeniyle ayaklandı.

Haberin Devamı

Ülkenin finansal merkezi olan Maharaştra eyaletinin başkenti Mumbai'de öfkeli Hindular, polis, araç ve dükkanlara saldırırken, şiddet eylemleri eyaletteki diğer bazı kentlere de yayıldı, buralarda da otobüsler yakıldı ve onlarca kişi yaralandı.

Hindular, Hindistan'ın kasta dayalı ayrımcılığı yasaklayan demokratik anayasasını yazan alt kasttan Hindu Bhimrao Ramci Ambedkar'ın heykeline dün Uttar Pradeş eyaletinde zarar verilmesi nedeniyle gösteriler düzenlediklerini söylediler.

Göstericilerden biri, polisin heykele zarar verenleri yakalamaması halinde Maharaştra eyaletini yangın yerine çevirecekleri tehditinde bulunurken, görgü tanıkları eyaletin Vorli, Bandra ve Çembur kentlerinde polisin göstericileri copladığını ve göz yaşartıcı gaz kullandığını bildirdi.

Haberin Devamı

Polis ise söz konusu iddiaları yalanlarken, göstericilerden tutuklananlar olduğunu ve bazı kentlerde sokağa çıkma yasağı uygulandığını açıkladı.

Hindistan'da alt kasttan Hindular, ülkenin 1,1 milyarlık nüfusunun yüzde 16'sını oluşturuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!