Hessen Eyaleti 6 Mart’ta seçime gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Hessen Eyaleti 6 Mart’ta seçime gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2016 10:57

Almanya'nın Hessen eyaletinde 6 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesinde partilerin listesindeki Türk kökenli adayların sayısı arttı. SPD Frankfurt her beş sıradan birini göçmen adaya ayırırken, Sol Parti, Yeşiller ve FDP listelerinde de ön sıralardaki Türk aday sayısındaki artış dikkatleri çekti.

Haberin Devamı

UEDT Hessen eski Başkanı Muhsin Şenol’un başını çektiği Neues Forum da Offenbach’ta yeniden seçimlere katılacak. Rüsselsheim kentinde de Hür Demokrat Parti (FDP) listesinde ilk sırayı teşkilat başkanı Abullah Sert aldı.

Yerel seçimlerde tek bir parti seçilebileceği gibi tercihli oylarla farklı partilerdeki adaylara da oy verilebiliyor. Frankfurt’ta SPD’den Figen Brandt, Yeşiller’den Hılime Arslaner, FDP’den Yankı Pürsün ile Sol Parti’den Merve Ayyıldız’ın belediye meclisine girme şanslarının yüksek olduğu belirtiliyor.

Hessen Eyaleti 6 Mart’ta seçime gidiyor


AFD’Yİ ÖNLEMELİYİZ

SOSYAL Demokrat Halk Dernekleri Federasyonu (HDF) Başkan Yardımcısı, Frankfurt SPD Yönetim Kurulu Üyesi 46 yaşındaki Figen Brandt, SPD listesinin 14’üncü sırasında yer alıyor. Kentte ödenebilir sosyal konutlara öncelik verilmesini isteyen Brandt, kendisinin de iyi iş, adil ücret ve kültürel çeşitlilik konularına öncelik vereceğini söylüyor: 

Haberin Devamı

“Belediye şirketleri (ABG Holding) yeni sosyal konutlar yapmalı. Bu şirketlerin konutlarında gelecek dönem için yılda sadece sembolik olarak 1 Euro zam yapılmasını ve kiralardaki astronomik artışların frenlenmesini istiyoruz. Sığınmacı yurtlarına yönelik saldılarla PEGIDA faaliyetleri endişe verici. Partiler, yabancı düşmanlığına karşı kolları sıvamalı. AfD’nin yüksek oy oranı elde etmesini önlemek için de bütün göçmenler sandığa gitmeli.”

Hessen Eyaleti 6 Mart’ta seçime gidiyor


DAHA BAŞARILI OLABİLİRİZ

YEŞİLLER’den Frankfurt Belediye Meclisi’ne 7’nci sıradan, aday olan Hılime Arslaner, şunları söyledi: “Bu şehir hepimizin. Frankfurt’ta çok çeşitli ve dünyaya açık bir toplum var. Çok kültürlü toplumsal ortamın getirdiği avantajlardan yararlanarak, ticari ve ekonomik alanda daha başarılı olabiliriz. Sosyal, siyasi ve ekonomik katılım, toplumun bir parçası olmanın gereğidir. Dernekler güçlenmeli, okul ve meslek eğitiminde çocuklara fırsat eşitliği sağlanmalı. Kadınların iş hayatına daha kolay katılabilmeleri için engellerin kaldırılmalı, kültürel etkinliklerle kentin yaşam kalitesini zenginleştirecek yeni platformlar oluşturulmalı. Ayrıca yerli ve yabancı yatırımcıların iş kurmaları ve genişletmeleri konusunda danışmanlık hizmeti verilmedi.”

Hessen Eyaleti 6 Mart’ta seçime gidiyor


YENİLERE ÖĞRETİLMELİ

Haberin Devamı

1972 Frankfurt doğumlu Yankı Pürsün, FDP Frankfurt Başkan Yardımcısı. Seçim listesinde ise 5’inci sırada. Frankfurt’un en büyük sorununun eğitim, uyum ve konut sorunu olduğunu belirten Pürsün, şunları söyledi: “Düzenli okul ve yeterli sınıf sayısını oluşturmak, CDU ve Yeşiller yönetiminde mümkün görünmüyor. Uyum için daha fazla çaba gerekiyor. Yenilere demokratik değerlerimizin yanı sıra kuralları, dili ve en az bir mesleği öğretmek gerekiyor. Bunun için mali kaynak ve yeni yöntemler gerekiyor. Düşünce yasaklarını aşmak gerek. Konut sorunu hızlı ve seri şekilde evler yapılırsa çözülebilir. Bunun için özel inisiyatiflere ihtiyaç var. Kent yönetimi inisiyafiti desteklediği gibi kendisi de aktif olmalı. İnsanlar özgürce yaşayabilmeli.”

Hessen Eyaleti 6 Mart’ta seçime gidiyor


TOPLU TAŞIMADA İNDİRİM ŞART

Haberin Devamı

Sol Parti aday listesinin 4’üncü sırasında Merve Ayyıldız, 6’ncı sırasında ise Eyüp Yılmaz bulunuyor. 22 yıldır Almanya’da yaşayan Eyüp Yılmaz (49), yerel yöneticilerin yanlış politikalarının kentte büyük sorunlar yarattığını ileri sürdü. Yılmaz, seçilmesi halinde anti ayrımcılık yasasının gerçekleşmesi, toplu taşımada kademeli olarak indirim ile kiralarda indirim ve yeni sosyal konut için çalışacağını açıkladı. Yılmaz, toplumsal barışı sağlamak ve karşı mücadele için sivil toplum örgütleri ile demokratik partilerin ırkçılığa ve ayrımcılığa dur demeleri gerektiğini söyledi.

Hessen Eyaleti 6 Mart’ta seçime gidiyor


FDP’NİN TEK TEMSİLCİSİ

Haberin Devamı

Russelsheim Teşkilat Başkanı Abdullah Sert, FDP’nin tek adayı. İlk hedeflerinin yeniden Rüsselsheim Belediye ve Gross-Gerau İl Genel Meclisi’ne girebilmek olduğunu belirten Sert, şöyle konuştu: “Temel çalışmalarımız iki mecliste de bütçe açığını kapatmaya yönelik çalışmaların yanı sıra çocuklarımızın eğitim sorunlarına çözüm üretme ve yabancı düşmanlığının artışına karşı mücadelemiz olacak. Özellikle Rhein Main bölgesinde faaliyet gösteren Türk iş insanlarının örgütlenmesini, bölgede daha iyi ses ve güç sahibi olmalarını örgütlesmesini istiyoruz.”

Hessen Eyaleti 6 Mart’ta seçime gidiyor


SÖZÜNÜZÜN OLMASI İÇİN...

Çiftçi sendikası strateji geliştirme bölümünde çalışan Serpil Sarıkaya, SPD Hessen Süd ve Offenbach teşkilatları yönetiminde bulunuyor. Sarıkaya, Langen kentinde başladığı aktif siyasi çalışmaları, yeni ikâmet yeri Neu İsenburg kasabasında da sürdürmek istiyor. İlk defa 2006’da Langen Belediye Meclisi’ne seçilen 46 yaşındaki Sarıkaya, 2008 yılından bu yana partisinin meclis grubu başkan vekililiğini yaptı. 13 beldenin dahil olduğu Offenbach İl Genel Meclisi üyesi de olan Serpil Sarıkaya, şunları söylüyor: “Yerel politikada aktif olmanız demek, oturduğunuz yerde sesinizin olması, sözünüzün dinlenmesi demektir. Örneğin Langen’de anaokulu ödeneklerini velilerin gelirlerine göre ayarlamıştık. Az kazanan az, fazla kazanan daha çok ödeme yapacak. Daha adil bir yöntem. Hedefim, hayatın adil olması, insanların huzurlu şekilde birlikte yaşaması, çocuklarımızın önünün açılması, haksızlıklardan korunması ve insanlık değerlerinin hep göz önünde bulundurulması yönündeki politikaları hayata geçirmek. Sandığa gidelim. Ne kadar az insan seçime katılırsa, sağcı, yabancı düşmanı AFD’ye o kadar güç vermiş oluruz.”

Hessen Eyaleti 6 Mart’ta seçime gidiyor


Haberin Devamı

OFFENBACH’IN GELECEĞİYİZ

Offenbach Belediye Meclisi’nin ilk göçmen asıllı başkan yardımcısı Hülya Selçuk, 2009 yılından beri belediye meclisi üyesi. Sosyal Komisyonu Başkan Yardımcısı da olan Selçuk, hayatın her alanında şans eşitliği mücadelesi verdiğini söyledi. Yeşiller’den 9’uncu sıradan aday olan Hülya Selçuk, şunları söyledi: “Biz Offenbach’ın geleceğiyiz. Offenbach Belediye Meclisi, halkın yapısını yansıtsın. Offenbach, genç ve çok renkli bir kent. Kentte iki yabancı düşmanı parti de aday olduğundan göçmenlerin seçimlere katılımı önemli. Sandığa gittiğinizde yabancı düşmanı partiler kaybeder. Sandığa gidin ve demokratik partileri seçin. İstediğiniz partiye oy verseniz bile, biz göçmen adaylara da oy verebilirsiniz.”

Hessen Eyaleti 6 Mart’ta seçime gidiyor


YABANCI DÜŞMANLIĞINA KARŞI

İlk dört sırayı Muhsin Şenol, Ömer Akyüz, Servet Akyüz ve Nilay Yılmaz’ın aldığı ‘Forum Neues Offenbach’ (Yeni Offenbach Forumu), farklı uluslardan insanların oluşturduğu seçim inisiyatifi. Daha önce Mahmut Yiğit tarafından temsil edildiği Offenbach Belediye Meclisi’nde güçlü şekilde temsil edileceğine inanıyor. Neues Forum, öncelikle kararlara dahil olmak istiyor. Gettolaşma, parelel toplum, politik, dini ve idelojik uçlara, yabancı düşmanlığı ve ırkçılığa karşı olduğunu kaydeden Forum Neues Offenbach’ın önemsediği konular arasında, çok kültürlü diyalog ile sosyal sorumluluğun artırılması, barışçıl birlikte yaşam, halka yakın, aile dostu Offenbach, sosyal ve etnik kökeninden bağımsız şans eşitliliği, çocuk yuvalarının artırılması ile demografinin gelişime göre sosyal projeler üretilmesi yer alıyor. Forum Neues Offenbach, kentte göçmen oranının yüzde 54 olmasına rağmen, kamu kurumlarında çalışan göçmenlerin oranının yüzde üç olduğuna dikkati çekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!