Hessen ADD: Gençleri bekliyoruz

Güncelleme Tarihi:

Hessen ADD: Gençleri bekliyoruz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2017 11:10

Yaklaşık 300 aktif üyesi bulunan Hessen Atatürkçü Düşünce Derneği, yeni dönemde de genç üyelerin sayısını artırmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

HESSEN Atatürkçü Düşünce Derneği (HE-ADD), Onursal Başkan Mahmut Telli, Başkan Eren Tiryaki, yönetim kurulu üyeleri Özgür Üngör, Dr. Yalın Gündüz ve Mevlit Deniz’in katılımıyla Hürriyet’in Mörfelden/Walldorf’daki Avrupa Merkezi’ni ziyaret etti. Doğan Media International (DMI) Genel Müdürü Sevda Boduroğlu’nun ev sahipliğindeki görüşmede, derneğin geçen dönemde gerçekleştirdiği faaliyetler ve önümüzdeki dönem için hedefleri hakkında bilgi veren ADD yöneticileri, öncelikli hedeflerinin, gençlerle birlikte kültürel değerleri paylaşabilecek ortamlar yaratmak olduğunu dile getirdiler.

Hessen ADD: Gençleri bekliyoruz
Hürriyet Baskı Tesisleri Üretim Müdürü Levent Vural (soldan ikinci), HE-ADD yöneticilerine abonelerin gönderiliş sistemini anlattı.

Haberin Devamı

ŞUBAT’TA KONGRE VAR
Dört yıl önce derneğin kurucu ve Onursal Başkanı Mahmut Telli’den yönetimi devraldıklarını belirten Başkan Eren Tiryaki, “Birinci kuşak üyelerimizden bir kısmı anavatana dönüyorlar, derneğe genç üyeler kazandırmak için çalışmalarımız sürüyor. Üye sayısını artırırken üyelerimizin yaş ortalaması da gençleşmiş oluyor” dedi.
Başkan Eren Tiryaki, Başkan Yardımcısı Melih İyigün, Genel Sekreter Kıvanç Fidan, Sayman Yelda Acar-Gösterişli, üyeler Dr. Yalın Gündüz, Özgür Üngör, Mevlit Deniz ve Nilgün von Wallenberg’den oluşan yönetim kurulunun görev süresinin şubat ayında sona ereceğini söyleyen ADD yöneticileri, yapılacak kongrede yeni yöneticilerin belirleneceğini ifade ettiler. Dr. Yalın Gündüz, Hessen Atatürkçü Düşünce Derneği olarak, yeni dönemde de çağdaş kültür, dil, edebiyat ve sanatımızı tanıtan çalışmalarla cumhuriyet değerlerimizi gençlere anlatmaya devam edeceklerini vurguladı.

ETKİNLİKLER SES GETİRDİ
Bu yıl Frankfurt Türk Öğrenciler Platformu ve Hessen Türk-Alman Eğitim Platformu’nun katılımıyla ‘Orhan Veli ve Garip Akımı’ üzerine edebiyat akşamının yanı sıra oyuncu ‘Levent Üzümcü ile Söyleşi’ gibi birçok etkinliğe imza atan Hessen Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyetimizin 94. yıldönümünü de muhteşem bir Cumhuriyet Balosu ile kutladı. Balodan elde edilen 5 bin euroluk gelirin, Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı ve Mehmetçik Vakfı’na gönderileceği bildirildi.

BAKMADAN GEÇME!