Herkesin önünde zorla dudağını öpmüştü... İlk savunması geldi

Güncelleme Tarihi:

Herkesin önünde zorla dudağını öpmüştü... İlk savunması geldi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2018 14:38

Filipinler Devlet Başkanı Duterte TV'de canlı yayınlanan bir etkinlik sırasında Filipinli işçi kadını dudağından öpmüştü. Tepkiler üzerine açıklama yapan Duterte, "Eğer tüm kadınlar protesto için imza toplarsa, istifa edeceğim" diye konuştu.

Haberin Devamı

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, televizyonda canlı yayınlanan bir etkinlikte Filipinli bir işçi kadını öpünce eleştirilere maruz kalmıştı. Duterte tepkiler üzerine "Eğer tüm kadınlar protesto için imza toplarsa, istifa edeceğim" dedi.

Duterte, kadını öperken kötü niyetli olmadığını belirterek, "Bu sadece eğlence içindi. Öptüğüm kişi şikayet etmiyor ancak başkaları şikayette bulunuyor. Kötü niyetli olsam bunu ortalıkta yapmam. Onu öperken oradaki herkes eğleniyordu. Sadece basit bir öpücük." ifadelerini kullandı.

 SAHNEYE DAVET ETTİĞİ İŞÇİ KADINI ÖPMÜŞTÜ

Tartışma yaratan olay, Güney Kore'de, Duterte'nin yurtdışında çalışan Filipinli işçilerden oluşan bir kalabalığa yaptığı konuşma sırasında yaşandı.

Duterte bir kitabın kopyasını vermek üzere sahneye davet ettiği işçi kadınlardan birine sarılıp yanağına öpücük kondurdu.

Haberin Devamı

Ancak Duterte ikinci kadına yöneldiğinde kendisini dudağından öpmesini ima eden jestler yaptı.

Genç kadınla devlet başkanı bir süre karşılıklı yakınlaşıp uzaklaştı. Fakat sonunda Duterte son hamleyi yapıp endişeli kahkahalar atan kadını dudaklarından öptü.

Kalabalık olay anını alkışlarla karşılarken, internetteki yorumlar pek de olumlu değildi.

Filipinli kadın hakları örgütü Gabriela, Duterte'nin davranışını "kadın düşmanı bir devlet başkanından iğrenç bir tiyatro gösterisi" diye niteledi.

Gabriela, "bu davranışın aslında halkın gerçek siyasi meselelere ve devlet başkanının eskisi kadar popüler olmadığı gerçeğine olan ilgisini dağıtmaya yönelik daha büyük bir çabanın parçası olduğunu" savundu.

Duterte'nin öptüğü genç kadın daha sonra öpücüğün art niyetli olmadığı yolunda bir açıklama yaptı. Ancak bu Dutarte'nin 'uygunsuz" ilk hareketi değil.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!